Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι πλέον η Γάζα. Ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Λωρίδας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης καυσίμων, όπως μεταδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει η Χαμάς, σύμφωνα με το Reuters.

Ειδικότερα, το Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα τη Δευτέρα, καθώς κήρυξε «πλήρη πολιορκία» του ελεγχόμενου από ισλαμιστές παλαιστινιακού θύλακα.

Θα διακοπούν επίσης οι προμήθειες τροφίμων, καυσίμων και νερού.

Συνολικά 1.055 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 5.184 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον θύλακα.

Ισραήλ: Στη Λωρίδα της Γάζας διαθέτουν τρόφιμα και νερό μόνο για 12 ημέρες

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη δήλωσε στο Al Jazeera ότι η Γάζα διαθέτει τρόφιμα και νερό για λιγότερο από δύο εβδομάδες για να βοηθήσει τους περισσότερους από 180.000 ανθρώπους που έχουν καταφύγει στα σχολεία τους στη Γάζα.

«Έχουμε προμήθειες για 12 ημέρες σε τρόφιμα και νερό. Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, δεν έχουμε τηλεφωνικές γραμμές, είχαμε δίκτυα που χτυπήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές. Είναι πραγματικά δύσκολο για εμάς να γνωρίζουμε τι συμβαίνει», δήλωσε η Τζένιφερ Όστιν, αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στη Γάζα.

«Βασιζόμαστε στο προσωπικό μας, που είναι οι ίδιοι πρόσφυγες, το οποίο βγαίνει έξω για να παρέχει υπηρεσίες. Είναι πραγματικά πρωτοφανής η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε», σημείωσε ακόμη.