Πολλά είναι τα ανθρώπινα δράματα που εκτιλύσσονται στο Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς. Ωστόσο, η φρίκη με τα νεκρά μωρά, ξεπερνάει κάθε εφιάλτη. Η μαρτυρία των στρατιωτών του Ισραήλ που μετέφερε η Νικόλ Ζεντέκ, ρεπόρτερ του ισραηλινού αγγλόφωνου δικτύου i24NEWS ήταν μια από τις πιο φρικιαστικές από αυτές που έχουν έλθει στο φως από τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Στρατιώτες  του Ισραήλ που κλήθηκαν στο κιμπούτς Κφαρ Αζά εντόπισαν μεγάλο αριθμό νεκρών Ισραηλινών, εκ των οποίων περί τα 40 μωρά και παιδιά, κάποια από τα οποία ήταν αποκεφαλισμένα.


Η Ζεντέκ βρέθηκε στο σημείο μαζί με άλλους δημοσιογράφους, συνοδεία του ισραηλινού στρατού, γιατί το σημείο παραμένει επικίνδυνο, καθώς απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Με καταγωγή από το Κολοράντο, η Ζεντεκ από τα φοιτητικά της χρόνια εργάζεται σε μέσα ενημέρωσης. Τα ΜΜΕ ήταν το πάθος της από τα μαθητικά της χρόνια.


Από τον Aύγουστο ως τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν δόκιμη στην εκπομπή Dateline του NBC, στο Λος Άντζελες, ενώ το επόμενο έτος ήταν στη δημοσιογραφική ομάδα του NBC Nightly News.

Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Τσάπμαν το 2021.

Όπως αναφέρει στη σελίδα της στο Facebook, από τον Φεβρουάριο του 2023 εργάζεται για το i24NEWS English στο Ισραήλ, ενώ νωρίτερα είχε εργαστεί σε τηλεοπτικό δίκτυο στην Αλαμπάμα.