Τρομοκράτες της Χαμάς αποφάσισαν μετατρέψουν ένα ξέγνοιαστο πάρτι σε ένα μουσικό φεστιβάλ του Ισραήλ, σε αιματοκύλισμα.

«Διασκεδάζαμε, η μουσική ήταν φοβερή, η ατμόσφαιρα ιδανική και μέσα σε λίγα λεπτά ήρθαν τα πάνω κάτω και μετατράπηκε σε πραγματική κόλαση πάνω στη γη», αναφέρει συγκλονιστική μαρτυρία. Όλα νέα παιδιά πήγαν σε μια γιορτή μουσικής για να διασκεδάσουν, αλλά πολλοί κατέληξαν σοροί σε καρότσα φορτηγού της Χαμάς.



Πόλεμος στο Ισραήλ: Το χρονικό του αιτματοκυλίσματος

Πρωί Σαββάτου και σχεδόν 3.000 άτομα χορεύουν στους ρυθμούς της μουσικής σε ένα ρειβ πάρτι που ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής.

6:30 το πρωί και σε βίντεο στο ΤikTok αχνοφαίνονται περίεργα αντικείμενα στον ουρανό. Όταν ο νεαρός θα κάνει ζουμ με το κινητό θα διακρίνει αλεξιπτωτιστές. Πριν καλά καλά αντιληφθεί πως επρόκειτο για τρομοκράτες, εκείνοι άρχισαν να ανοίγουν πυρ προς όλες τις κατευθύνσεις.

Επικρατεί πανζουρλισμός. Άλλοι κρύβονται σε θάμνους υπό τον ήχο πυροβολισμών, άλλοι σκαρφαλώνουν πάνω σε δέντρα.

«Κρυβόμουν δίπλα σε ένα δέντρο και πυροβόλησαν όλους όσους βρίσκονταν δίπλα μου. Μιλάμε για 50 άτομα μονομιάς, εγώ κρυβόμουν πολύ ήσυχα», αναφέρουν.

Κι άλλοι μπαίνουν όπως – όπως μέσα σε αμάξια για να αποδράσουν από το αιματοκύλισμα.

Σώθηκα γιατί όσο κρυβόμουν κατάφερα να στείλω την ακριβή τοποθεσία μου στον φίλο μου θα πει η Γκίλι, μητέρα δύο παιδιών.

Πανικόβλητοι έτρεχαν στην έρημο. Δεν ήξεραν ούτε που ούτε το πώς να αποδράσουν. Κάθε κίνηση κομβική παίζοντας κορώνα γράμματα τη ζωή τους.

«Στην αριστερή λωρίδα που ήταν μποτιλιαρισμένη προς τη έξοδο, ήρθαν οι τρομοκράτες και με όπλα άρχισαν να τους πυροβολούν όλους μέσα. Και θυμάμαι ότι ήθελα κι εγώ να πάμε από εκείνον τον δρόμο γιατί πίστευα πως αυτή ήταν η πύλη εξόδου».

Οι εικόνες από drone αποκαλυπτικές. Ένα απέραντο νεκροταφείο με την δυσοσμία του θανάτου πιο κυρίαρχη από ποτέ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Γιατί επιτέθηκαν σε φεστιβάλ μουσικής οι άνδρες της Χαμάς

Πολλοί πιστεύουν πως το χτύπημα της Χαμάς δεν ήταν τυφλό. Το φεστιβάλ Supernova πραγματοποιήθηκε μόλις 5 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας. Στόχος τους να αιφνιδιάσουν και να χτυπήσουν μεγάλη μάζα ατόμων.

Ο πανικός και η απελπισία αποτυπώνεται σε βίντεο ντοκουμέντο όπου νεαροί τρέχουν να σωθούν όσο πίσω τους ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Ψελλίζει δυο λέξεις και ξεσπά σε κλάματα ο Σαχάρ που βγήκε ζωντανός από τους νεκρούς. Σε αναπηρικό αμαξίδιο βγαίνει από το νοσοκομείο.

«Μάλλον έχω πάθη ζημιά στην πλάτη μου από το στρες, γιατί καθόμουν για δυόμιση ώρες πλαγιαστά χωρίς να κινούμαι», δήλωσε.

«Κάνε μου μια χάρη. Ζήσε τη κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Μην κρατάς κακίες Κι αν αγαπάς κάποιον, πες του σε αγαπώ πριν να είναι αργά». Αυτά έγραψε η Πίνκι αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο από όσα τράβηξε και κυρίως έζησε στο φεστιβάλ της φρίκης.

260 άνθρωποι σφαγιάστηκαν εκείνο το πρωινό επειδή κάποιοι επέλεξαν να μετατρέψουν μια γιορτή της μουσικής, της ζωής και του μέλλοντος σε ένα απέραντο νεκροταφείο ψυχών και ονείρων.