Η κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα selfie μιας οικογένειας που φέρεται να σκοτώθηκε από την επίθεση ανταρτών της Χαμάς στην κοινότητά τους κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Η Ταμάρ και ο Γιόναταν Κεντέμ, μαζί με τα παιδιά τους, Σατσάρ, Αρμπέλ και Ομέρ, φέρεται να δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς στην κοινότητα Νιρ Οζ.



Τα μέλη αυτής της οικογένειας είναι μεταξύ των περισσότερων από 700 Ισραηλινών που έχουν σκοτωθεί από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε τη μεγάλης κλίμακας επίθεσή της το Σάββατο τα ξημερώματα, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ο Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF). Άλλοι 1.200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, πολλοί από αυτούς σοβαρά.

Πόλεμος στο Ισραήλ: H πενταμελής οικογένεια Κεντέμ

Ο επίσημος λογαριασμός στο X κοινοποίησε τη φωτογραφία των πέντε χαμογελαστών μελών της οικογένειας σε ανάρτησή του αργά το βράδυ της Κυριακής. Η ανάρτηση έγραφε: «Η Ταμάρ, ο Γιονατάν και τα παιδιά τους, Σαχάρ, Αρμπέλ, Ομέρ. Μια ολόκληρη οικογένεια εξοντώθηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Δεν υπάρχουν λόγια. Είθε η μνήμη τους να είναι ευλογία».



Πόλεμος στο Ισραήλ: Καταδίκη της δολοφονίας της αθώας οικογένειας

Αρκετές σημαντικές προσωπικότητες καταδίκασαν τη δολοφονία της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος έγραψε στο X. «Μια ολόκληρη οικογένεια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Κοιτάξτε τα χαρούμενα πρόσωπά τους. Την αγάπη τους. Όλοι τους δολοφονήθηκαν από Παλαιστίνιους τρομοκράτες στο Nir Oz. Μόνο και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι».

Το προφίλ της Ταμάρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι είναι σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών στο Τμήμα Περιφερειακής Συνεργασίας.

Το προφίλ της αναφέρει επίσης ότι εργάζεται στο Ίδρυμα για την ενθάρρυνση πρωτοβουλιών στην εκπαίδευση και ότι ήταν πρώην επικεφαλής του προγράμματος «Cadets for Municipal Service», μιας πρωτοβουλίας που αποσκοπούσε στην εκπαίδευση τοπικών ηγετών στις αγροτικές κοινότητες του Ισραήλ.

Η Ταμάρ, η οποία μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διοίκηση και τη δημόσια πολιτική στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion στην Beersheva του Ισραήλ.

Στο Facebook της υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες της ίδιας και της οικογένειάς της σε πιο ευτυχισμένες στιγμές. Αυτή και ο σύζυγός της, διευθυντής επιχειρήσεων και καλλιεργητής σιταριού, φαίνεται να είναι μαζί εδώ και πολύ καιρό.

Η τελευταία ανάρτηση λίγες ώρες πριν από το αιματοκύλισμα των ανταρτών της Χαμάς

Η τελευταία της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε τη νύχτα πριν από την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ.

Μοιράστηκε φωτογραφίες από το κιμπούτς της, ένα είδος απομονωμένης κοινότητας που υπάρχει μόνο στο Ισραήλ, όπου γιόρταζε το Σουκότ, μια εβραϊκή γιορτή που γιορτάζει τους Ισραηλίτες που είχαν εντολή να κάνουν προσκύνημα στον Ναό της Ιερουσαλήμ.

אוהבת את סוכות, נהנת מהדרך ומתרגשת מההצטרפות והאהדה של האנשים. ממשיכים להפגש בכל מקום!!

Δημοσιεύτηκε από Tamar Kedem στις Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023