Εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και επεκτείνονται στα νότια της Λωρίδας της Γάζας που ήδη έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από τον βορρά.

Τα χτυπήματα σε νοσοκομεία όπως και σε καταφύγια συνεχίζονται, ενώ το Ισραήλ χτύπησε και γραφεία της Φατάχ στη Δυτική Όχθη.

Τις τελευταίες ώρες υπήρξε ένα χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου χτυπήθηκε ένα σχολείο του ΟΗΕ με αμάχους αλλά και ένα οίκισμα με αποτέλεσμα να έχει δεκάδες νεκρούς.

Ανάμεσα στα θύματα είναι κα πάρα πολλά παιδιά.

Αλ Σίφα: 32 μωρά σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα παραμένουν 25 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και 291 ασθενείς, ενώ αρκετοί ασθενείς έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες 2-3 ημέρες λόγω της διακοπής των ιατρικών υπηρεσιών.

Στους ασθενείς περιλαμβάνονται 32 μωρά σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, δύο άτομα σε εντατική θεραπεία χωρίς οξυγόνο και 22 ασθενείς με αιμοκάθαρση, των οποίων η πρόσβαση στη σωτήρια θεραπεία έχει τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο.

Έκκληση Μαχμούντ Αμπάς στον Τζο Μπάιντεν

Ο παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς απηύθυνε εκ νέου έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε τηλεοπτικό μήνυμα, να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει τη «γενοκτονία» των Παλαιστινίων.

Washington Post: «Έτοιμη συμφωνία για παύση πέντε ημερών»

Πολύ κοντά στην πενθήμερη παύση των εχθροπραξιών και την απελευθέρωση ομήρων σύμφωνα με την Washington Post.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Χαμάς βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την απελευθέρωση δεκάδων γυναικών και παιδιών που κρατούνται όμηροι στη Γάζα, με αντάλλαγμα μια πενθήμερη παύση των μαχών.

Το δημοσίευμα επικαλείται άτομα που γνωρίζουν τις προβλέψεις.