Ένα σοκαριστικό γεγονός συνέβη στην έρημο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς δεκάδες ζώα βρέθηκαν εγκαταλειμμένα. Συγκεκριμένα, διασώστες ανακάλυψαν περίπου 150 γάτες, από τις οποίες 50 ήταν νεκρές, ενώ οι υπόλοιπες περιφέρονταν στην έρημο με σοβαρή αδυναμία και εξάντληση. Ανάμεσα στα ζώα που διασώθηκαν βρισκόταν και ένας σκύλος της ράτσας γκόλντεν ριτρίβερ, ενώ ένα χάσκι βρέθηκε νεκρό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα ζώα είχαν ενσωματωμένο μικροτσίπ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για αδέσποτα.

Το ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι ότι αυτά τα ζώα εγκαταλείφθηκαν απέναντι από το κρατικό καταφύγιο ζώων του Άμπου Ντάμπι. Παρόλα αυτά, το καταφύγιο δήλωσε στο CNN ότι δεν είχε γνώση του περιστατικού και δεν παρείχε περαιτέρω σχόλια.


Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο, οι θερμοκρασίες στο Άμπου Ντάμπι μπορούν να φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην έρημο αυτές μπορεί να είναι ακόμα υψηλότερες.

Οι αρχές αναζητούν τους δράστες αυτού του φρικτού περιστατικού, με την φιλοζωική οργάνωση PETA να προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό τους. "Αυτή η απάνθρωπη πράξη δεν πρέπει να περάσει ατιμώρητη. Η λύση για τα αδέσποτα ζώα είναι η στείρωση και η υιοθεσία μέσω των καταφυγίων", δήλωσε ο Τζέισονμ Μπέϊκερ, αντιπρόεδρος της PETA στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι θα διερευνήσει το περιστατικό, παροτρύνοντας το κοινό να παρέχει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των υπευθύνων.