Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς τα ξημερώματα του Σαββάτου 7/10, με τους νεκρούς Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να ξεπερνούν ήδη τους 1.100.

**Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 1.100 νεκροί σε 48 ώρες - Ρουκέτες στο Τελ Αβίβ, πάνω από 100 Ισραηλινοί όμηροι στη Γάζα


Πόλεμος στο Ισραήλ: Ακυρώνονται πτήσεις προς το Τελ Αβίβ

Η κινεζική Hainan Airlines ανακοίνωσε την ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων από τη Σαγκάη στο Τελ Αβίβ σήμερα, όπως ανέφερε η εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη τον αερομεταφορέα.

Η Hainan Airlines εκτελεί τακτικά τρεις απευθείας πτήσεις που συνδέουν την Κίνα και το Ισραήλ.

Παράλληλα, η Cathay Pacific, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει την ακύρωση της πτήσης από το Χονγκ Κονγκ στο Τελ Αβίβ αύριο, Τρίτη 10/10, ανήγγειλε πως θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την επόμενη προγραμματισμένη πτήση της την Πέμπτη.

Παράλληλα, η Korean Air ακύρωσε απευθείας πτήση που επρόκειτο να γίνει σήμερα από την Ιντσόν στο Τελ Αβίβ και πρόσθεσε πως αναμένει ότι το πρόγραμμα των δρομολογίων θα αντιμετωπίσει προβλήματα το προσεχές διάστημα.

Ακόμα, κι άλλοι διεθνείς αερομεταφορείς ανακοίνωσαν πως ακυρώνουν δρομολόγια μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ανάμεσά τους ήταν οι αμερικανικές United Airlines, Delta Air Lines και American Airlines και ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας, η Air France.