Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από την πολεμική σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, οι νεότεροι προσωρινοί απολογισμοί κάνουν λόγο για τουλάχιστον 700 νεκρούς Ισραηλινούς από την επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί του Σαββάτου (07/10) η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ως αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 370 άνθρωποι και 2.200 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι. Με βάση τα παραπάνω ο αριθμός των νεκρών συνολικά ξεπερνά τους 1.000.

Επίσης, όπως ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας 2.243 άνθρωποι στο Ισραήλ τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις της Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος επίσημος απολογισμός που έδωσε νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής (08/10) η ισραηλινή κυβέρνηση έκανε λόγο για πάνω από 600 Ισραηλινούς νεκρούς.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Πόλη "φάντασμα" το Τελ Αβίβ μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 40 που ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα εξέδωσε ανακοίνωση στο Twitter στην οποία αναφέρει τους αριθμούς των νεκρών. «Ο απόλυτος εφιάλτης σε αριθμούς.  Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες», γράφει η ανάρτηση.

Στην ανάρτηση για τις επιθέσεις της Χαμάς, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αναφέρει επίσης:

  • Περισσότεροι από 600 δολοφονημένοι Ισραηλινοί
  • Περισσότεροι από 2.000 τραυματισμένοι Ισραηλινοί
  • Περισσότερες από 3.500 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ
  • και δεκάδες Ισραηλινοί απήχθησαν ανάμεσά τους και ξένοι υπήκοοι.


Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κήρυξε και επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε και επίσημα την κήρυξη πολέμου στη Χαμάς, ανοίγοντας τον δρόμο για την ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει από το βράδυ του Σαββάτου ότι η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο, ενώ η στρατιωτική διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει στην επιστράτευση δεκάδων χιλιάδων εφέδρων.

Η 
κυβέρνηση Νετανιάχου ενεργοποίησε το Άρθρο 40 [Aleph 40א] του Ισραηλινού Συντάγματος, το οποίο ισοδυναμεί με την «κήρυξη πολέμου»Αξίζει να σημειωθεί ότι ενεργοποιείται για πρώτη φορά από τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, τον Οκτώβριο του 1973.

Διαβάστε ακόμα: 
Υπουργείο Εξωτερικών για τους Έλληνες σε Ισραήλ και Παλαιστίνη: Επαναπατρίζουμε άμεσα 81 άτομα

Η δήλωση του υπουργικού συμβουλιου θα υποβληθεί αύριο προς έγκριση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Ασφάλειας της Κνεσέτ και αργότερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα πρέπει να δηλώσει την κίνηση και ενώπιον της Ολομέλειας της Κνεσέτ. Τη Δευτέρα, επίσης, η Επιτροπή θα επικυρώσει αναδρομικά την απόφαση της κυβέρνησης για εκτεταμένη κινητοποίηση των εφεδρειών και την απόφαση για την κήρυξη ειδικής κατάστασης στο εσωτερικό μέτωπο.

Χεζμπολάχ σε ένοπλους Παλαιστίνιους: «Τα όπλα και οι ρουκέτες της είναι μαζί σας»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χάσεμ Σαφιεντίν είπε ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες" της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν χθες επίθεση στο Ισραήλ.

«Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας», είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαχητές.