Η ασφάλεια αναζητάται στο Ισραήλ, με τον πόλεμο να μαίνεται. Βίντεο που δείχνει ανθρώπους στο αεροδρόμιο, να φοβούνται για τις ζωές τους ενώ ρουκέτες ακούγεται να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους, ανακεφαλαιώνει την άποψη ότι οι άνθρωποι κάνουν ιστορικά τα ίδια λάθη, χωρίς να μαθαίνουν οτιδήποτε από αυτά. 

Παντού στη χώρα είναι όλα παγωμένα και οι στιγμές κρατούν αιωνίως. Τα αεροπλάνα είναι καθηλωμένα και οι επιβάτες αγωνιούν για το κάθε λεπτό που περνά μήπως δεν καταφέρουν ποτέ να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη.



Οι επιθέσεις διαδέχονται η μία την άλλη, αφού το βράδυ του Σαββάτου παρατηρήθηκε ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας. Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς προχώρησε σε νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων, εξαπολύοντας 150 ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ, με αιτιολογικό την επίθεση του Ισραήλ στον Πύργο της Παλαιστίνης στη Γάζα.

Ανακοίνωση εξέδωσε, μάλιστα, η Χαμάς στο Telegram, όπου επιβεβαιώνεται η συνέχιση των σφοδρών επιθέσεων με την τελευταία επιθετική κίνηση των Παλαιστινίων.


Πόλεμος στο Ισραήλ: Πώς καταστράφηκε ο Πύργος της Παλαιστίνης στη Γάζα


Ο πόλεμος στο Ισραήλ μαίνεται, αφού αμφότεροι Χαμάς και ισραηλινός στρατός επιδίδονται σε επιθέσεις με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και καταρρεύσεις κτιρίων. Το Σάββατο η σύγκρουση υπήρξε βίαιη και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 450 ανθρώπων, αφού 232 Παλαιστίνιοι ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 200 θύματα είναι Ισραηλινοί. 

Αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ κατέστρεψαν το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, τρία κτίρια του Πύργου της Παλαιστίνης στη συνοικία αλ-Ρινάλ της πόλης της Γάζας, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που είδαν τους τρεις πύργους άνω των δέκα ορόφων να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον μετά από εκρήξεις.



Πόλεμος στο Ισραήλ: Αεροπορικές επιδρομές με κατάρρευση δύο πολυώροφων κτιρίων από τον ισραηλινό στρατό

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε «δύο πολυώροφα κτίρια» με αεροπορικές επιδρομές, στο πλαίσιο του πολέμου στο Ισραήλ, κατηγορώντας την «τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ότι προστατεύει τη στρατιωτική υποδομή της «στην καρδιά του πληθυσμού» του παλαιστινιακού θύλακα.



Ο στρατός τόνισε ότι προειδοποίησε τους κατοίκους πριν από τα πλήγματα και «τους ζήτησε να εκκενώσουν την περιοχή».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 232 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από το πρωί στον παλαιστινιακό θύλακα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα. Παράλληλα 1.700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.



Σε ερώτηση δημοσιογράφων, Ισραηλινός αξιωματούχος έκανε λόγο για «εκατοντάδες» εισβολείς, οι οποίο εισήλθαν από το πρωί του Σαββάτου σε ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας και παραμένουν σε ισραηλινή επικράτεια μέχρι σήμερα το βράδυ.



Πόλεμος στο Ισραήλ: Τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 13χρονος, νεκροί στη Δυτική Όχθη

Τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και ένα 13χρονο παιδί σκοτώθηκαν νωρίτερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως μετέδωσε το Al Jazeera. Προς το παρόν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ανήλικου παιδιου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης ο Αχμάντ Αμπντέλ Νασέρ Ραμπί σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες στην Qalqilia, δήλωσε το υπουργείο. Οι φωτογραφίες των θυμάτω διανέμονται στα social media. Σημειώνεται ότι ο ΟΗΕ δήλωσε πως το 2023 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά για τους Παλαιστίνιους από το 2006 όταν και ξεκίνησε να κάνει καταγραφή των θυμάτων.