Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με πτώση λεωφορείου από γέφυρα στη Βενετία, όπου 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η Ιταλία βρίσκεται σε βαρύ πένθος, καθώς το λεωφορείο στη Βενετία που έπεσε από γέφυρα παρέσυρε στον θάνατο 21 ανθρώπους, ενώ άλλοι 20 είναι τραυματίες. Ρεπορτάζ του Live News επιχειρεί να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν για το τι συνέβη πριν από τη μοιραία πτώση του λεωφορείου. Τι συνέβη στα μοιραία δευτερόλεπτα της πτώσης. Ποια είναι τα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος.

Τα μοιραία δευτερόλεπτα της πτώσης του λεωφορείου έχουν αποτυπωθεί στο βίντεο-ντοκουμέντο που από το πρωί κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Τι μπορεί να προκάλεσε την πτώση του; Γιατί ο οδηγός δεν αντέδρασε; Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός είχε πιάσει δουλειά μόλις δύο ώρες πριν, άρα δεν ήταν κουρασμένος και οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν άνθρωπο ήρεμο και έμπειρο, καθώς για πολλά χρόνια έκανε αυτή τη δουλειά.

Το λεωφορείο έχει καταγραφεί να κινείται με χαμηλή ταχύτητα και ξαφνικά ενώ πάει να σταματήσει όπως και άλλα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο, γέρνει και πέφτει από ύψος 15 μέτρων.

Το βίντεο-ντοκουμέντο:

Το ζητούμενο είναι τι ήταν αυτό που οδήγησε στην τραγωδία και τον θάνατο των 21 ανθρώπων. Τι πήγε στραβά και το λεωφορείο βρέθηκε στο κενό από αυτό το ύψος.

Ο 40χρονος οδηγός του λεωφορείου ήταν έμπειρος στο επάγγελμα, καθώς είχε επτά χρόνια προϋπηρεσίας. Το λάθος απειρίας, συνεπώς, δεν είναι ανάμεσα στα σενάρια που επεξεργάζονται οι ιταλικές Αρχές. Αυτά είναι τρία, συγκεκριμένα:

- Eμπλοκή άλλου οχήματος

- Αποκοιμήθηκε ο οδηγός

- Ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές της  Ιταλίας ερευνούν κάθε ενδεχόμενο προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στη Βενετία.