Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
bus_Venice_Italy
Διεθνή

Πτώση λεωφορείου στη Βενετία της Ιταλίας: 21 νεκροί και 12 τραυματίες, τουλάχιστον πέντε αγνοούμενοι

Το λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα στην περιοχή Μέστρε της Βενετίας

Θρηνεί τουλάχιστον 21 ζωές η Ιταλία, ανάμεσά τους δύο παιδιά, οι οποίες χάθηκαν στο δυστύχημα στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, όταν έπεσε λεωφορείο από οδογέφυρα. Αυτό ανέφερει η ιταλική τηλεόραση RAI. 

Οι τραυματίες από την πτώση λεωφορείου είναι 12 και έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», υπάρχουν και 5 αγνοούμενοι.

Πτώση λεωφορείου στη Βενετία: Μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Υπάρχουν τραυματίες και ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα.