Tα αμερικανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τη Μέγκαν Μαρκλ ως υποψήφια για τη θέση της γερουσιαστή Νταϊαν Φάινσταϊν, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών. Το σενάριο αυτό μπορεί να έμοιαζε περισσότερο ως φανταστικό, αλλά εσχάτως φαίνεται να συγκεντρώνει καλές πιθανότητες.

H Μέγκαν Μαρκλ έχει πολιτικές βλέψεις

Η Μαρκλ είναι γνωστό ότι έχει πολιτικές βλέψεις και εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες, που όλα δείχνουν να κινούνται με αστραπιαία ταχύτητα, αλλά η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, δεν «παίζει» μόνη της για τη θέση της Φάινσταϊν, αφού υποψήφια είναι και η διάσημη Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία αποτελεί ένα είδος ειδώλου στις ΗΠΑ.

Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι στην παρούσα φάση, είναι δύσκολο η Μέγκαν Μαρκλ να αναλάβει τη θέση της Φάινσταϊν. Τα τηλέφωνα, ωστόσο, στα δημοσιογραφικά γραφεία έχουν πάρει φωτιά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι έχει υψηλές βλέψεις, έχει γνωριμίες -ακόμα και με την οικογένεια Κένεντι- και εμφανίζεται ως ένα πρόσωπο της επικαιρότητας που απασχολεί και μάλιστα έντονα.
«Η Μέγκαν βρίσκεται ακόμα μακριά, αλλά μέσα στην τρέλα που επικρατεί σητν πολιτική των ΗΠΑ αυτές τις μέρες, τίπτα δεν είναι αδύνατο», δήλωσε ένας σημαντικός δωρητής των Δημοκρατικών που είναι κοντά στον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ.

Ο τελευταίος είναι εκείνος που θα λάβει την αποφαση για την αντικατάσταση και θα την ανακοινώσει το αμέσως επόμενο διάστημα.