Ειρωνική απάντηση έδωσε ο ηγέτες των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ σχετικά με τις φήμες για την υγεία του.  Ειδικότερα, οι αναφορές για την κατάσταση της υγείας του Καντίροφ που είναι στενός σύμμαχος του Πούτιν προκάλεσαν εικασίες σχετικά με τη διαδοχή του.

Τις προηγούμενες μέρες, έκαναν αίσθηση, οι πληροφορίες που διέρρεαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για την υγεία του Καντίροφ.

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών Αντρίι Γιουσόβ ανέφερε πως ο ηγέτης των Τσετσένων νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ χθες κυκλοφόρησε η φήμη πως έχει πέσει σε κώμα, σε νοσοκομείο της Μόσχας, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται «δύσκολα αναστρέψιμη».

Ο Καντίροφ απάντησε, μέσω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε στο κανάλι του στο Telegram. Σε αυτό διακρίνεται να βαδίζει σε έναν δρόμο μέσα στη βροχή, ενώ το βίντεο συνοδεύει η ειρωνική φράση: «Συμβουλεύω θερμά όλους όσους δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από τα ψέματα στο διαδίκτυο, να κάνουν μια βόλτα στον καθαρό αέρα και να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους. Η βροχή είναι απόλυτα αναζωογονητική». Παράλληλα, ο Καντίροφ ανέφερε πως «περπάτησε ήδη 11 χιλιόμετρα».

Οι φήμες

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, είχε επικαλεστεί πηγές κοντά στο περιβάλλον του Τσετσένου ηγέτη, αναφέροντας ότι ο  Καντίροφ έχει πέσει σε κώμα.

Οι ουκρανικές Αρχές δήλωναν δε ότι η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Καντίροφ, δεν οφείλεται σε τραυματισμούς.

Οι αναφορές για την κατάσταση της υγείας του Καντίροφ που είναι στενός σύμμαχος του Πούτιν προκάλεσαν ανησυχία και εικασίες σχετικά με τη διαδοχή του και ειδικότερα στην περίπτωση που δεν κατάφερνε να αναρρώσει. Ορισμένοι  εμπειρογνώμονες υποστήριζαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προσπαθήσει να διατηρήσει τη σταθερότητα στην περιοχή διορίζοντας έναν αξιόπιστο διάδοχο, ενώ άλλοι φοβούνταν ότι η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες εντάσεις και αστάθεια.