Βελονιά, βελονιά παρακολούθησε την ομιλία της Ούρσουλας Φον ντερ Λάιεν, η Επίτροπος Γιόχανσον στο Ευρωκοινοβούλιο. Ειδικότερα, η κάμερα «έπιασε» την επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον να πλέκει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ άκουγε ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η τελευταία συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης (SOTEU) πριν από τις εκλογές του επόμενου έτους.

Επικεφαλής της συνεδρίασης ήταν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά η επίτροπος Γιόχανσον ήταν αυτή που πρωταγωνίστησε στην εκδήλωση.

Ωστόσο, στο επίκεντρο βρέθηκε η Ίλβα Γιόχανσον, επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρώπης, καθώς πιάστηκε στα πράσα να... πλέκει ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλούσε ενώπιον των πολιτικών.

Στην ομιλία της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνόψισε ένα προς ένα τα επιτεύγματα αυτά τα χρόνια σε θέματα όπως το περιβάλλον, η άμυνα, η ισότητα των φύλων, καθώς και οι μισθοί ή η οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Φον ντερ Λάιεν ενώπιον του Κοινοβουλίου, οι κάμερες κατέγραψαν την Ίλβα Γιόχανσον να πλέκει μια ροζ μάλλινη κάλτσα, ακούγοντας παράλληλα την ομιλία. Μάλιστα, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που η κάμερα «πιάνει» το πλέξιμο της Γιόχανσον σε ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η στιγμή αυτή έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να λένε ότι η το πλέξιμο βοηθά στη συγκέντρωση. «Ένα σπουδαίο παράδειγμα ηγεσίας στην πράσινη μετάβαση», έγραψε κάποιος κάτω από το βίντεο.