Κανονικά θα γίνει η εκδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα, παρά την προσπάθεια τον αλβανικών Αρχών για το αντίθετο.

Σημειώνεται πως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε οργανωθεί για τις 18:00 στη Χειμάρρα (19:00 ώρα Ελλάδας) για την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρι αλλά και την ορκωμοσία του, καθώς είναι εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας.

Μάλιστα, εκεί βρίσκεται και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος της γειτονικής χώρας για την ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ωστόσο, τα Τίρανα προσπάθησαν να ματαιώσουν τη συγκέντρωση συμπαράστασης για τον δήμαρχο Χειμάρρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αλβανική αστυνομία επέδωσε έγγραφο με το οποίο δεν εγκρίνεται η συγκέντρωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη, που συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Τα στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο.

Η αλβανική αστυνομία ενημέρωσε το πρωί  ότι «επιθυμεί» να μη γίνει η συγκέντρωση για τον Φρέντι Μπελέρη, με τον ισχυρισμό ότι δεν πρωτοκολλήθηκε το αίτημα. Ωστόσο, τα στελέχη της «Ομόνοιας» απαντούν ότι ενημέρωσαν εγκαίρως τις Αρχές για την κινητοποίηση.

«Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός»

«Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει 3 μήνες, είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί, για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας», υπογράμμισε ο Φρέντι Μπελέρης, μιλώντας στο Open μέσα από τη φυλακή.

«Θέλω να τους πω να είναι δυνατοί, να περιμένουν και να έχουν πίστη στον Θεό και πίστη στον αγώνα. Η Δικαιοσύνη μπορεί να αργεί. Άλλες φορές πιο γρήγορα, άλλες φορές πιο αργά, αλλά στο τέλος πάντα κερδίζει», συμπλήρωσε.

«Η μόνη αιτία που βρίσκομαι μέσα είναι η υφαρπαγή των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους για λογαριασμό στρατηγικών επενδυτών, που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», σημείωσε.