Μπροστά στις κάμερες και παρουσία χιλιάδων ανθρώπων έγινε η δολοφονία του υποψηφίου Προέδρου στο Εκουαδόρ, δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Ένας από τους υποψήφιους της αντιπολίτευσης εκτελέστηκε με βροχή από σφαίρες καθώς αποχωρούσε από προεκλογική συγκέντρωση.

Ο πολιτικός δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητο του στην πρωτεύουσα Κίτο.

Ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο έπεσε νεκρός, από τις σφαίρες τραυματίσθηκαν 9 άτομα, ανάμεσα τους ο δράστης ο οποίος υπέκυψε αργότερα, όπως λένε οι αρχές χωρίς να δίνουν στοιχεία για την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Βιγιαβισένσιο δολοφονήθηκε «με τη μέθοδο των sicarios», δηλαδή των πληρωμένων εκτελεστών, «με τρεις σφαίρες στο κεφάλι».

Ο 59χρονος Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, άλλοτε συνδικαλιστής, κατόπιν δημοσιογράφος, κεντρώος πολιτικός, δηλωμένος εχθρός της διαφθοράς και των εμπόρων ναρκωτικών, ήταν ένας από τους 8 υποψήφιους στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 20ης Αυγούστου.

Ήταν δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, με ποσοστό μέχρι 13%. Ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Γκιγιέρμο Λάσο και ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τη δολοφονία.

Το θύμα είχε δεχθεί απειλές όμως δεν σταμάτησε την προεκλογική δραστηριότητα.