Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν βάζει τα δυνατά του μετά το «πραξικόπημα μιας ημέρας» που επιχείρησε η Wagner του Πριγκόζιν να αποδείξει πως «όλα είναι καλά».

Έτσι, ερμηνεύει το Business Insider τη διπλή παρουσία του Ρώσου προέδρου σε δημόσιες εκδηλώσεις μέσα σε διάστημα δύο ημερών, με την πιο πρόσφατη από αυτές, την Πέμπτη, να σχολιάζεται ποικιλοτρόπως, λόγω του περίεργου σχεδίου που έκανε ο Πούτιν σε ένα φόρουμ του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών.

ΕΙδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος περιηγήθηκε σε μια έκθεση ιδεών για νέες εθνικές μάρκες που μπορούν να υποκαταστήσουν τα δυτικά προϊόντα. Εκεί του ζητήθηκε να σχεδιάσει κάτι σε μια διαδραστική οθόνη αφής NexTouch. Με το στυλό στο χέρι, ο Πούτιν ζωγράφισε ένα παράξενο πρόσωπο γεμάτο με τεθλασμένες γραμμές, τρεις τρίχες και γιγαντιαία αυτιά. Στη συνέχεια, υπέγραψε το... αριστούργημά του, γράφοντας το όνομά του κάτω από το... κάτι σαν πρόσωπο που σχεδίασε.

Η εμφάνιση της Πέμπτης έγινε μία ημέρα μετά τη συνάντησε που είχε ο Πούτιν - σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση - με «εκατοντάδες ανθρώπους» στο Νταγκεστάν. Εκεί, επισκέφτηκε κι ένα τζαμί, όπου του έκαναν δώρο ένα αντίγραφο από το Κοράνι.

Πάντως, η ασυνήθιστα φιλική συμπεριφορά του Πούτιν - σφίγγοντας τα χέρια με πολίτες και ποζάροντας για φωτογραφίες - δείχνει να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το χάος που επικράτησε στη Μόσχα το περασμένο Σάββατο.