Ο Σεργκέι Σουροβίκιν, πρώην διοικητής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, και ο Αντρέι Γιουντίν, αναπληρωτής του και στρατηγός, συνελήφθησαν με την κατηγορία της προδοσίας το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 27 Ιουνίου, και μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης του Λεφόρτοβο. 

Αυτές οι αναφορές έρχονται λίγο μετά τις αποκαλύψεις από τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, ότι ο Ρώσος στρατηγός γνώριζε για την ανταρσία της Wagner και στήριξε τον Πριγκόζιν.

Συγκεκριμένα, οι «New York Times» αναφέρουν πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να διαπιστώσουν με ακρίβεια εάν ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών», ο Σεργκέι Σουροβίκιν, βοήθησε τον Πριγκόζιν στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της ανταρσίας στη Ρωσία, που αποτέλεσε την πιο σημαντική εσωτερική απειλή για τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στα 23 χρόνια που ηγείται της χώρας του.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι και άλλοι Ρώσοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ενδεχομένως υποστήριξαν την προσπάθεια του Πριγκόζιν να αλλάξει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ενώ ακόμα εκτιμούν ότι ο επικεφαλής της Wagner δεν θα τολμούσε να ξεκινήσει την ανταρσία δίχως να έχει πειστεί ότι θα λάβει την υποστήριξη και την βοήθεια που χρειάζεται από άτομα σε θέσεις εξουσίας.

Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν στους «New York Times» ότι ο Πριγκόζιν φαινόταν να πιστεύει ότι μεγάλα τμήματα του ρωσικού στρατού θα τάσσονταν στο πλευρό του καθώς η συνοδεία του κινούνταν προς τη Μόσχα.