Την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής τίμησε δεόντως ο σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ, χορεύοντας ξέφρενα στο πάρτι που διοργανώθηκε στο Ελιζέ, ωστόσο φαίνεται ότι η χαρά της δεν κράτησε πολύ γιατί δέχθηκε πολλά επικριτικά σχόλια.

Ειδικότερα, κάθε 21η Ιουνίου η Γαλλία δονείται στους ρυθμούς της μουσικής επαγγελματιών και ερασιτεχνών που στήνουν συναυλίες σε κάθε γωνιά και πλατεία ενώ επί Εμανουέλ Μακρόν, το πάρτι μεταφέρεται και στους κήπους του προεδρικού μεγάρου, Ελιζέ.

Η γαλλική πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν 40 και πλέον χρόνια έχει αναχθεί πλέον σε Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής. Χθες το απόγευμα, η σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο του Παρισιού, πιθανότατα ως αποτέλεσμα διαρροής φυσικού αερίου, με τουλάχιστον 50 τραυματίες σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 6 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, και έναν αγνοούμενο, πάγωσε τους Παριζιάνους ωστόσο η γιορτή δεν θα μπορούσε να αναβληθεί.

Πάρτι στο Ελιζέ

Στο προεδρικό μέγαρο, ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ υποδέχθηκαν και φέτος καλλιτέχνης της ηλεκτρονικής μουσικής και σχεδόν 1.500 προσκεκλημένους από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της τέχνης που έκαναν κάζουαλ εμφανίσεις και χόρεψαν.

Αν και ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος δεν εγκατέλειψε το κοστούμι του, το φόρεσε χωρίς γραβάτα. Η σύζυγός του, από την πλευρά της, έκανε μια πολύ χαλαρή εμφάνιση με τζιν παντελόνι και σνίκερς συμπληρώνοντάς της με ένα τοπ σε απαλό ροζ ένα σκούρο μπλέιζερ.

Πολλοί βέβαια ήταν εκείνοι που ενοχλήθηκαν. Για παράδειγμα, κάτω από την ανάρτηση ενός εκ των προσκεκλημένων στη βραδιά, γράφτηκαν σχόλια που έδειχναν έντονη ενόχληση.

"Η Μπριζίτ και ο Εμανουέλ χοροπηδούσαν σαν παιδάκια, ωραία εικόνα αλληλεγγύης στα θύματα" έγραψε μια χρήστης των κοινωνικών δικτύων.

"Αυτή είναι η απόδειξη ότι η γελοιότητα δεν σκοτώνει. Αλλά είναι και η απόδειξη ότι ούτε που νοιάζονται για τους Γάλλους..." έγραψε ένας άλλος χρήστης.