Συνάντηση με τον Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα έχει ο Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας, γνωστοποιώντας ότι το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

«Θα μιλήσουμε για την τεχνητή νοημοσύνη, όπου εμπλέκεται, τα κοινωνικά δίκτυα και τα ρυθμιστικά πλαίσια», επιβεβαίωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στους διαδρόμους της έκθεσης VivaTech. Ο Έλον Μασκ αναμένεται να μιλήσει στο Παρίσι την Παρασκευή στη σύνοδο κορυφής Viva Tech - ένα από τα εμβληματικά τεχνολογικά συνέδρια της Γαλλίας. 

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι, όμως, το μόνο θέμα που θα τεθεί επί τάπητος, καθώς η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να πείσει τον Έλον Μασκ να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο μπαταριών της Tesla στη Γαλλία. Ο δισεκατομμυριούχος βρίσκεται σε αναζήτηση μιας νέας τοποθεσίας για το Gigafactory, των μεγάλων εργοστασίων κατασκευής αυτοκινήτων της εταιρείας που υπάρχουν ήδη στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα.

Στόχος της Γαλλίας να γίνει κόμβος της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Γαλλία επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως κόμβου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανοίγοντας φέτος το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Θα είναι υπέροχο να έχουμε ένα εργοστάσιο της Tesla στη Γαλλία, έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια και ενέργεια για να διασφαλιστεί ότι αυτό είναι δυνατό και ότι μπορεί να συμβεί», δήλωσε στο CNBC ο υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης, Ζαν Νοέλ Μπαρό, στη Charlotte Reed του CNBC στο συνέδριο Viva Tech στο Παρίσι.

Το φλερτ της Γαλλίας με τον δισεκατομμυριούχο έρχεται μετά τις απειλές του Μπαρό για αποκλεισμό του Twitter από την ευρωζώνη. Ο υπουργός, πάντως, εξήρε τον Έλον Μασκ ως «μεγάλο εφευρέτη, ίσως έναν από τους μεγαλύτερους των αρχών αυτού του αιώνα».

Με πληροφορίες BFMTV & CNBC