Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε διεθνή ΜΜΕ η εμφάνιση του Έλον Μασκ κατά τη χθεσινή (15/05) επίσκεψή του στα Ηλύσια Πεδία, όπου συνομίλησε με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας ήταν αξύριστος, εμφανώς ξενυχτισμένος και φορούσε καουμπόικες μπότες.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο στο προεδρικό μέγαρο στο Παρίσι, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, εθεάθη να ξεσαλώνει στην πίστα ενός πολυτελούς θέρετρου στο Cabo San Lucas του Μεξικού, σύμφωνα με την Telegraph. Όσο για το τετ-α-τετ με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Αμερικανός επιχειρηματίας δήλωσε στον Γάλλο πρόεδρο πως έπρεπε να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο πριν από τη συνάντησή τους.



Για επενδύσεις

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γάλλος ηγέτης συναντήθηκε χθες με τον Έλον Μασκ σε μια προσπάθεια να τον παροτρύνει να κάνει επενδύσεις στη Γαλλία. Ο Μασκ δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι η Tesla θα κάνει «σημαντικές επενδύσεις» στη Γαλλία στο μέλλον, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συμβεί αυτό. «Δεν υπάρχει ανακοίνωση σήμερα, αλλά είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με τον πρόεδρο Μακρόν και τη γαλλική κυβέρνηση και το πόσο φιλόξενοι είναι στη βιομηχανία», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Μακρόν συναντήθηκε αργότερα με περίπου 200 επιχειρηματίες στις Βερσαλλίες για να συζητήσουν για τις επενδύσεις στη Γαλλία, ανέφερε το Reuters. Ο Γάλλος ηγέτης έχει επικριθεί πρόσφατα για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, παρά τις αντιδράσεις. Ωστόσο, ο Έλον Μασκ εξέφρασε στο παρελθόν την υποστήριξή του στα σχέδιά του, λέγοντας σε ένα tweet στις 20 Ιανουαρίου πως «ο Μακρόν κάνει το δύσκολο, αλλά το σωστό πράγμα».