Τεράστια είναι η κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα στην ηλικία των 86, και αυτό δεν ισχύει μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά. Ο διαμοιρασμός της στα πέντε παιδιά του θα είναι δύσκολη υπόθεση. 

Στο ρεπορτάζ του MEGA αναφέρεται: Την ισχυρή αυτοκρατορία που αφήνει πίσω του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναμένεται να μοιραστούν και τα πέντε παιδιά του.

Οι πέντε κληρονόμοι

H αγαπημένη κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν η πρωτότοκη. Η 56χρονη Μαρίνα, από την πρώτη σύζυγό του Κάρλα Νταλ Όλιο, ήταν από την αρχή το δεξί χέρι του «Καβαλιέρε» και ανέλαβε τα ηνία του μιντιακού ομίλου Mediaset με ποσοστό 61%.

Ο Μπερλουσκόνι είχε αναθέσει και στο δεύτερο γιο του, τον 54χρονο Πιέρ Σίλβιο, αρκετά υψηλές θέσεις ευθύνης στον mediaκό όμιλο, ενώ κατέχει το 16% αυτού.

Η αμύθητη περιουσία του «Καβαλιέρε» περιλαμβάνει:

– Τη Fininvest, τον μεγαλύτερο μέτοχο της Mediaset, η οποία σήμερα είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας στην Ιταλία, κατέχοντας τρία κανάλια, το Canale 5, το Italia 1 και το Rete 4,

– Τη Mondadori Editore, μία από τις κορυφαίες εκδοτικές εταιρίες της Ιταλίας,

– Την Alba Servizi Aerotrasporti, ιδιωτική εταιρία αεριωθούμενων αεροπλάνων,

– Το θέατρο του Μιλάνου, «Teatro Manzoni».

Ιδιαίτερη αγάπη για το θέατρο έδειχνε και η κόρη του, Μαρίνα, και εκείνος δεν παρέλειπε να δείχνει πόσο την θαύμαζε.

Η σχέση τους, ωστόσο, δοκιμάστηκε όταν σταμάτησε τον πατέρα της από τον τελευταίο γάμο του με τη σύντροφό του Μάρτα Φασίνα, γεγονός που τον είχε εξοργίσει.

Τα μικρότερα παιδιά, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, από τη δεύτερη σύζυγό του, μοιράζονται από κοινού το 21,4% της περιουσίας.

Ο Σίλβιο με τη μητέρα τους είχαν ένα πικρό διαζύγιο, με τη Λάριο να διεκδικεί και να παίρνει 16 εκατομμύρια ευρώ διατροφή και τον Μπερλουσκόνι να κερδίζει δίκη στην οποία της ζήτησε πίσω 60 εκατομμύρια.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η οικογενειακή ενότητα μπορεί να διατηρηθεί μετά την αποχώρηση του Μπερλουσκόνι, καθώς εκείνος αποτελούσε τη γέφυρα επικοινωνίας τους.

Το «αντίο» των Ιταλών


Ο κόσμος που τον αγάπησε αφήνει λουλούδια και γράμματα που λένε «ευχαριστώ» έξω από την θρυλική βίλα του στο Άρκορε: «Ήταν μεγάλος. Ήταν, είναι και θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου».

«Είναι εκείνος που άλλαξε πολλά πράγματα στην Ιταλία, άλλοι λένε προς το καλύτερο, άλλοι προς το χειρότερο. Είναι μια σημαντική προσωπικότητα που έκανε πολλά», αναφέρει άλλος. 

Η Τετάρτη για την Ιταλία έχει κηρυχθεί μέρα εθνικού πένθους και η κηδεία θα γίνει στον Καθεδρικό του Μιλάνου δημοσία δαπάνη.