Στην αντεπίθεση πέρασαν δύο από τις 20 αγαπημένες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την απόφαση της οικογένειας να βάλει «μπλόκο» στην αποζημίωση 2.500 ευρώ μηνιαίως που τους έδινε ο Καβαλιέρε, αλλά και στη δυνατότητα δωρεάν διαμονής σε ακίνητα.

MME στην Ιταλία αναφέρουν ότι πρόκειται για κοπέλες οι οποίες είχαν πάρει μέρος σε δείπνα και γιορτές που οργάνωνε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη βίλα του έξω από το Μιλάνο και στην κατοικία του στη Ρώμη. Ο πρώην πρωθυπουργός πέθανε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο μεγιστάνας και πρώην πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να στηρίξει οικονομικά τις κοπέλες, με τη λογική ότι, λόγω της αρνητικής διαφήμισης και του θορύβου που είχε δημιουργηθεί σε σχέση με τα δείπνα και τα πάρτι του, δεν θα μπορούσαν, πλέον, να βρουν εύκολα δουλειά.

Τα τέσσερα παιδιά του, όμως, τώρα έχουν εντελώς διαφορετική άποψη και αποφάσισαν, από την αρχή του μηνός, να διακόψουν την χορήγηση του συγκεκριμένου μηνιαίου ποσού, όπως και τη δωρεάν παροχή των ακινήτων, από το τέλος του έτους.

Δυο από τις νεαρές γυναίκες, όμως, ανακοίνωσαν ότι δεν εννοούν να σεβαστούν την απόφαση. Πιο συγκεκριμένα, η Μπάρμπαρα Γκουέρα, μέσω των δικηγόρων της, υπογραμμίζει ότι σε παλαιότερη τηλεφωνική επικοινωνία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι την είχε διαβεβαιώσει ότι η βίλα στην οποία διαμένει, στο μέλλον θα μπορούσε να περιέλθει στην ιδιοκτησία της, έστω και αν δεν μπορούσε να της τη μεταβιβάσει αμέσως διότι, λόγω δίκης που ήταν σε εξέλιξη, θα εθεωρείτο διαφθορά. Η δε Αλεσάντρα Σορτσινέλι πρόσθεσε ότι «επρόκειτο για μια συμφωνία αποζημίωσης που θα έπρεπε να επισημοποιηθεί, γραπτώς, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής δίκης, για να αποφευχθεί υστερόβουλη εκμετάλλευσης της όλης υπόθεσης». Σύμφωνα με την Σορτσινέλι, τέλος, «οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι προσβάλλουν τη μνήμη του πατέρα τους, ο οποίος είχε εκφράσει επανειλημμένα τη βούληση να βοηθήσει όλες τις κοπέλες, μετά την ζημία που υπέστησαν».