Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
sitira
Διεθνή

Ουκρανία: Το Bloomberg αποκαλύπτει παράταση στη συμφωνία για τα σιτηρά

Μέσα στην ημέρα αναμένονται ανακοινώσεις, λέει η Άγκυρα

Την ανακοίνωση παράτασης μέσα στην ημέρα για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας αποκάλυψαν Τούρκοι αξιωματούχοι Bloomberg. Όπως ισχυρίζονται μάλιστα η Ρωσία φέρεται να συμφώνησε να παραμείνει στο σχέδιο που είχε συμφωνηθεί αρχικά από τον περσινό Ιούλιο.

 Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, θα διατηρήσει ανοιχτή μια σημαντική εμπορική οδό εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα αυξήσει τις παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων.

 Η Μόσχα έχει απειλήσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία, εκτός εάν αρθούν τα εμπόδια στην προμήθεια των δικών της καλλιεργειών και λιπασμάτων.

 Οι αξιωματούχοι ανέφεραν στο Bloomberg πως αναμένεται σχετική ανακοίνωση μέσα στην ημέρα, ενώ αρνήθηκαν να κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.

 Ο αναπληρωτής του υπουργείου Υποδομών της Ουκρανίας Γιούρι Βάσκοφ δεν επιβεβαίωσε τη συμφωνία, σημειώνοντας ότι «είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει».

 Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι να ανακοινωθεί και η Ρωσία θα ανακοινώσει την απόφασή της την κατάλληλη στιγμή.