Πίστευε ότι του κατάφερε πισώπλατη μαχαιριά, γι’ αυτό και ο Μπόρις Τζόνσον, ήθελε να στείλει στον Ρίσι Σούνακ ένα μήνυμα με άκρως υβριστικό περιεχόμενο που βρήκε στο διαδίκτυο.

Ο Τζόνσον ήταν πυρ και μανία με τον Σούνακ, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να παραιτηθεί από το πόστο του υπουργού Οικονομικών, θεωρώντας την κίνησή του «τη μεγαλύτερη προδοσία όλων των εποχών», όπως είπε ο Γκούτο Χάρι, που είχε διατελέσει διευθυντής επικοινωνίας του πρώην πρωθυπουργού.

Όπως ανέφερε σε podcast ο Xάρι κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του στη Ντάουνινγκ Στριτ: «Ο Ρίσι έφυγε. Ούτε καν είπε στον Μπόρις ότι θα το έκανε. Βασικά βγήκε και ανακοίνωσε την παραίτησή του. Λίγες μέρες αργότερα ο Μπόρις βρήκε ένα μικρό βίντεο στο Ίντερνετ, που εξέφραζε όλα όσα ήθελε να πει στον Ρίσι. Δεν τον έστειλε, το έστειλε όμως σε μένα λέγοντας “σκέφτομαι να το στείλω στον Ρίσι”. Το βίντεο τέλειωνε με το μήνυμα: “είσαι μ...ί”.

 Ιδού λοιπόν, αν θέλετε πραγματικά να ξέρετε τι ένιωσε ο Μπόρις Τζόνσον για τον Ρίσι Σούνακ στον απόηχο της ανατροπής τους και της μεγαλύτερης προδοσίας όλων των εποχών, όπως τη θεωρεί».

 Ποταμός ύβρεων από τον Τζόνσον κατά του Σούνακ

Η αποχώρηση του Σούνακ από το κυβερνητικό σχήμα θεωρείται από τους συμμάχους του Τζόνσον ότι συνέβαλε στην επίσπευση της παραίτησης υπουργών, που τελικά ανάγκασε τον πρώην πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

 Στο ίδιο podcast με τίτλο “Unprecedented” «Άνευ Προηγουμένου» o Χάρι αποκάλυψε τις εντάσεις μεταξύ Τζόνσον και Σούνακ και τις «θεμελιώδεις διαφωνίες τους» για θέματα που αφορούσαν στην οικονομική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

 «Υπήρξε μια στιγμή που ο Μπόρις εξερράγη, δυστυχώς ο Ρίσι δεν ήταν παρών. “Γ@μ.. αυτό τον σκ@..άρη. Πρέπει να καθαρίσουμε το υπουργείο Οικονομικών, που λειτουργεί σαν μάνατζερ τράπεζας όχι ως μηχανή ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε μια Σιγκαπούρη στον Τάμεση, δυναμισμό. Δεν είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε την παρακμή, χρειαζόμαστε τη μηχανή ανάπτυξης για τη βρετανική οικονομία”», είπε ο Τζόνσον, σύμφωνα με τον Χάρι.