Νέο βίντεο  με τον ιδιοκτήτη των δύο σκύλων που θανατώθηκαν από την αστυνομία την Κυριακή στο Λονδίνο και προκάλεσαν αντιδράσεις, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

 Τη στιγμή που ένας άνδρας, τα σκυλιά του οποίου αργότερα θα πυροβολούνταν από την αστυνομία, αγκάλιαζε τα αγαπημένα του κατοικίδια στο μετρό, απαθανατίζει ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε λίγες μέρες μετά το σοκαριστικό περιστατικό.


 Ένοπλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα «εκτός ελέγχου» ζώα στο ανατολικό Λονδίνο την Κυριακή, εν μέσω αναφορών ότι είχαν επιτεθεί σε μια γυναίκα λίγο νωρίτερα, ενώ ο ιδιοκτήτης τους ακινητοποιήθηκε με ηλετροσόκ από την αστυνομία.

 Ο 46χρονος Λούι Τέρνμπουλ συνελήφθη και εμφανίστηκε στο δικαστήριο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατηγορούμενος ότι ήταν ιδιοκτήτης ενός σκύλου που ήταν επικίνδυνα εκτός ελέγχου.

 Πλέον έχουν προκύψει πλάνα που δείχνουν τον 46χρονο να μοιράζεται μια τρυφερή στιγμή με τα σκυλιά του, ενώ ένα δεύτερο βίντεο φαίνεται να δείχνει τα ζώα να αντιμετωπίζουν ένα άλλο κατοικίδιο στο δρόμο λίγες ημέρες πριν.

 Σε ένα άλλο βίντεο φαίνεται να δείχνει μια γυναίκα ιδιοκτήτρια σκύλου να ουρλιάζει καθώς παίρνει το κατοικίδιό της και απομακρύνεται από τον Τέρνμπουλ ο οποίος ακούγεται να την αποκαλεί «τρελή».

 Τα νέα πλάνα έρχονται αφού μάρτυρες οι οποίοι είδαν την φερόμενη επίθεση την Κυριακή- που οδήγησε στη θανάτωση των δύο σκύλων- ισχυρίστηκαν ότι η εμπλεκόμενη γυναίκα δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Δεν κλήθηκε ασθενοφόρο στο σημείο, καθώς η γυναίκα που φέρεται να δέχθηκε την επίθεση δεν χρειάστηκε ασθενοφόρο και δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επιβεβαίωσε η αστυνομία.


 Επίσης, απάλλαξε τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο τραγικό περιστατικό από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Εκπρόσωπος Αστυνομίας δήλωσε: «Είμαστε ενήμεροι για το βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει μέρος ενός περιστατικού, όπου δύο σκύλοι εξουδετερώθηκαν από αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν σε αναφορά για επίθεση σε γυναίκα.

 «Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο όπου η επιθετική συμπεριφορά δύο σκύλων προκαλούσε σημαντική ανησυχία και αποτελούσε σημαντική απειλή για αυτούς».

 «Ένας άνδρας συνελήφθη σε σχέση με το περιστατικό για κατοχή σκύλου επικίνδυνα ανεξέλεγκτου και για αδικήματα επίθεσης».

 Η Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων της Αστυνομίας διενήργησε ενδελεχή εξέταση του περιστατικού, συμπεριλαμβανομένου όλου του διαθέσιμου υλικού και δήλωσε η συμπεριφορά των αξιωματικών ανταποκρίθηκε στο πρωτόκολλο.

 Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει μεγάλη διαμάχη, με την αστυνομία να κατηγορείται για «δυσανάλογη» χρήση βίας από ορισμένους ακτιβιστές.

 Η ομάδα ακτιβιστών Animal Rising διοργάνωσε χθες αγρυπνία έξω από την έδρα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο Λονδίνο και δήλωσε ότι η εξουσία έχει αποδείξει ότι «αποδεικνύεται επικίνδυνη κάθε φορά».