Σχέσεις με τη νεοναζιστική ιδεολογία και υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής αποκάλυψαν οι διαδικτυακές αναρτήσεις του άνδρα που, σύμφωνα με τις Αρχές, άνοιξε πυρ το Σάββατο σε εμπορικό κέντρο κοντά στο Ντάλας του Τέξας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο άνδρας υμνούσε τον Χίτλερ και έγραφε αναρτήσεις στις οποίες καταφερόταν εναντίον των γυναικών και των φυλετικών μειονοτήτων. Η εφημερίδα «New York Times» έγραψε ότι ο δράστης πιστεύεται πως είχε κάνει αρκετές αναρτήσεις σε ρωσική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες υμνούσε τον Χίτλερ, ενώ είχε εκφράσει νεοναζιστικές απόψεις. Επιπλέον, την ώρα του μακελειού ο δράστης Γκαρσία φορούσε και ένα σήμα με τα γράμματα «RWDS (Right Wing Death Squad - Ακροδεξιό Τάγμα Θανάτου).

Οι νεκροί

Παράλληλα, η Αστυνομία της πολιτείας του Τέξας έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών και επιβεβαίωσε ότι μεταξύ τους είναι και τρία παιδιά: δύο κορίτσια ηλικίας 11 και 8 ετών και ένα 3χρονο αγόρι.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Κίο Σονγκ Τσο, 37 ετών, και η σύζυγός του, Σίντι Τσο, 35 ετών. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ήταν οι γονείς του 3χρονου αγοριού, που επίσης σκοτώθηκε, με τον 6χρονο αδελφό του να είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας που σώθηκε. Τα δύο κορίτσια που σκοτώθηκαν ήταν αδελφές. Οι υπόλοιποι νεκροί είναι ο Κρίστιαν Λεκούρ, 23 ετών, ο Έλιο Κουμάνα- Ρίβας, 32 ετών, και μία γυναίκα, η Αϊσουάρια Θατικόντα, 26 ετών. Άλλοι 10 άνθρωποι, ηλικίας 5 - 61 ετών, έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων τουλάχιστον τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Με τουφέκι

Ο δράστης, που χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, έχει ταυτοποιηθεί ως ο 33χρονος Μαουρίσιο Γκαρσία και έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο. Οι Αρχές προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί στο πιθανό κίνητρο του μακελειού που σημειώθηκε το Σάββατο στο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο Allen Premium Outlets, το οποίο βρίσκεται στο Άλεν, προάστιο του Ντάλας.