Άρον άρον απομάκρυναν έναν άνδρα τα μέλη της προσωπικής φρουράς του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την άφιξή του στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, όταν εκείνος επιχείρησε να τον πλησιάσει.

Ειδικότερα, λίγα δευτερόλεπτα αφού ο Μακρόν είχε αποβιβαστεί από την προεδρική λιμουζίνα, ένας άγνωστος άνδρας προσπάθησε να τον προσεγγίσει φωνάζοντας: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ!».


 Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών της προσωπικής φρουράς του Μακρόν. Έπεσαν πάνω του και αφού τον ακινητοποίησαν, τον απομάκρυναν άρον άρον...

 Aπό την πλευρά του ο ένοικος του Ελιζέ φάνηκε να διατηρεί την ψυχραιμία του, με τους άνδρες ασφαλείας να τον οδηγούν μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.

 Η εφημερίδα «Le Figaro» αναφέρει, πάντως, ότι οι Αρχές έχουν συλλάβει και ανακρίνουν δύο άτομα. Εκτός από τον άνδρα που ακινητοποίησαν σήμερα οι φρουροί του Μακρόν και απεικονίζεται στο βίντεο, πέρασαν χειροπέδες και σε μία γυναίκα.

 Από χθες, πάντως, ξεκίνησε με ένταση και επεισόδια η διήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ολλανδία.

 Κατά τη διάρκεια ομιλίας του Μακρόν στη Χάγη -ήταν προσκεκλημένος του Ινστιτούτου «Nexus»- ο Γάλλος πρόεδρος υποχρεώθηκε να σταματήσει για λίγη ώρα την ομιλία του, όταν νεαρά άτομα από το ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της μεταρρύθμισης του γαλλικού συνταξιοδοτικού και να ξεδιπλώνουν πανό, τα οποία έγραφαν στα αγγλικά: «Νομίζω ότι χάσαμε κάτι: Πού είναι η γαλλική δημοκρατία;», «Παρακάμψατε ξανά τη Βουλή», «Δεν τηρείται η σύμβαση για το κλίμα».