Η Τζούλια Βέντελ είχε πέσει θύμα διακινητών στην Πολωνία, περίπου το ίδιο διάστημα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν ΜακΚάν, ως εκ τούτου αυτός είναι ένας κοινός παρονομαστής. Επιπλέον, όμως, η νεαρή θεωρεί ότι είναι η Μαντλίν, στο σημείο που έχει φτιάξει λογαριασμό στο instagram με όνομα «Είμαι η Μαντλίν ΜακΚάν». Η Βέντελ ανεβάζει φωτογραφίες που θεωρεί ότι λειτουργούν ως αποδεικτικά στοιχεία για του λόγου της το ασφαλές. 



Υποστηρίζει με τέτοιο σθένος ότι μπορεί να είναι η εξαφανισμένη από το 2007, σε θέρετρο της Πορτογαλίας, Μαντλίν, που ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ για εξετάσεις DNA, κάτι που έκανε, ώστε να εξακριβωθεί εάν όντως έχει δεσμούς με την οικογένεια ΜακΚαν.

Εάν τα αποτελέσματα δείξουν ότι είναι Βρετανίδα, οι Αρχές θα συνεχίσουν την έρευνά τους και θα στείλουν τα αποτελέσματα σε ντετέκτιβ στην Πορτογαλία για σύγκριση, σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους η ιδιωτική ερευνητής της Βέντελ.

«Έχουμε πολλά στοιχεία αυτή τη στιγμή που δείχνουν ότι η Τζούλια είχε διακινηθεί σίγουρα στην Πολωνία από άλλη χώρα από διεθνή ομάδα διακινητών», προσέθεσε η δρ. Γιόχανσον.



Η Βέντελ επιδόθηκε σε έρευνα λόγω αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσαν οι φερόμενοι ως γονείς της για την παιδική ηλικία της. Μάλιστα, το instagram χρησιμεύει ως μέρος σύγκρισης με τη Μαντλίν. Η οικογένεια της Βρετανίδας αντιμετωπίζει την υπόθεση με ενδιαφέρον και χωρίς να προσβάλλεται, καθώς, όπως τονίστηκε, τέτοιες κινήσεις είναι καλοδεχούμενες, ενώ «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι το κορίτσι μοιάζει με τη Μαντλίν. 

Η 21χρονη, που θα έπρεπε να είναι 19, καθώς αυτή είναι η ηλικία της Μαντλίν, εφόσον το κορίτσι ζει, θεωρεί ότι οι γονείς της θα μπορούσαν να έχουν πει ψέματα για την ηλικία της, ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει δει ποτέ φωτογραφίες της μητέρας της όταν φερόταν έγκυος. Με αυτά και με αυτά, είναι βέβαιη πως δεν είναι παιδί των γονιών της. 



Η Πολωνή και η ανακριτής της είναι πεπεισμένοι ότι η Τζούλια δεν είναι η βιολογική κόρη των γονιών της στην Πολωνία, ενώ έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ένα άλλο κορίτσι που αγνοείται, η Λίβια Σεπ.  

Τη νεαρή Ελβετή, όπως και τη δίδυμη αδελφή της, Αλέσια Σεπ, απήγαγε ο πατέρας της το 2011.