Η απόφαση του BBC να παύσει τον Γκάρι Λίνεκερ από τα καθήκοντά του ως παρουσιαστή της εκπομπής «Match of the Day» ύστερα από 25 χρόνια, απέκτησε πολιτικές προεκτάσεις. Ο Λίνεκερ παρομοίασε τη «στενότητα» στη μεταναστευτική πολιτική του Ρίσι Σούνακ με εκείνη της ναζιστικής Γερμανίας σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία. 

Ωστόσο, οι συμπαρουσιαστές του τον στηρίζουν. Οι διάσημοι πρώην ποδοσφαριστικές Άλαν Σίρερ και Ίαν Ράιτ δήλωσαν ότι δεν θα εμφανίζονταν στο «Match Of The Day», αυτή την εκπομπή-θεσμός για τη Βρετανία, «την παλαιότερη τηλεοπτική ποδοσφαιρική εκπομπή στον κόσμο», σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Μάλιστα, αναμενόταν να παιχθούν μόνο στιγμιότυπα, αφού ουδείς θα βρισκόταν στο στούντιο το βράδυ του Σαββάτου. 

Η διαμάχη με τον Λίνεκερ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο αθλητικό πρόγραμμα του BBC το Σάββατο, καθώς πολλοί παρουσιαστές δεν συμμετείχαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Λίνεκερ, οδηγώντας το βρετανικό κανάλι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. «Εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε την κατάσταση και ελπίζουμε να το κάνουμε σύντομα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ο Σούνακ εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα υπερασπίζοντας τη μεταναστευτική πολιτική, λέγοντας ότι ελπίζει ο Λίνεκερ και το BBC να μπορέσουν μπορούσαν να επιλύσουν τις διαφορές τους σε εύλογο χρόνο.

«Είναι ζήτημα δικό τους, όχι της κυβέρνησης», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να συνεχίζεται να δίνεται η σωστή διάσταση των πραγμάτων, δεδομένης της σοβαρότητας του μεταναστευτικού ζητήματος που έχει οδηγήσει 45.000 ανθρώπους να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους διασχίζοντας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους παράνομα τη Μάγχη.