Ενώ ακόμη βρίσκονται νεκροί κάτω από τα συντρίμμια, μετά τον σεισμό που κλόνισε και τάραξε συθέμελα την Τουρκία τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, είναι οι ιστορίες που αναδεικνύουν τον συναισθηματικό κόσμο, που γράφουν την πορεία του ανθρώπινου είδους. 

Οι ιστορίες αγάπης δίνουν άλλο χρώμα, η μυρωδιά τους παρεισφρέει στην οσμή του θανάτου. Δεν είναι καν απαραίτητο να πρόκειται για δύο ανθρώπους. Στην περίπτωση του Κερέμ Τσετίν, φοιτητή Ιατρικής στο Χατάι, το έτερον ήμισυ, το ον που θέλησε να σώσει με κίνδυνο της δικής του ζωής, ο οργανισμός που δεν ήθελε να τον αφήσει μόνο του, ήταν μια γάτα, ονόματι Φράουλα. 

Μια γάτα, ονόματι Φράουλα


Μία ανάρτηση λογαριασμού στα ελληνικά λέει όλη την ιστορία για το πώς ο 20χρονος Τούρκος έζησε, κάτω από τα ερείπια, την απόλυτη ρομαντική ιστορία, που θα σάρωνε το... box office μέσα από τον φακό ενός ταλαντούχου σκηνοθέτη. Επιπλέον, υπάρχει και βίντεο για το πώς οι διασώστες έβγαλαν τη γάτα, πριν απεγκλωβίσουν, σχεδόν πέντε ώρες αργότερα, τον ίδιο. 

Η ανάρτηση

«Το όνομά του ειναι Kerem Çetin, είναι 20 χρονών και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο την επιστήμη της Ιατρικής. Την στιγμή του σεισμού ήταν άτυχος και παγιδεύτηκε ανάμεσα σε έναν τοίχο που κατάρρευσε και την οροφή στον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου, κάπου στο Hatay. Πάνω στην ατυχία του βέβαια ήταν τυχερός, γιατί δεν καταπλακώθηκε και ταυτόχρονα είχε μια εκλεκτη συντροφιά δίπλα του – την επίσης άτυχη γάτα του Τσιλέκ (που στα ελληνικά σημαίνει... Φράουλα).

Ο Κερέμ ήθελε να βεβαιωθεί ότι η Φράουλα ήταν ασφαλής και την είχε αγκαλιάσει αφού πρώτα την είχε τυλίξει στο ύφασμα μιας κουρτίνας. Όταν μια τοπική ομάδα διάσωσης (ομάδα Έρευνας και Διάσωσης του Akşehir – AKAK) έφτασε κοντά του, ο Κερέμ απαίτησε να απεγκλωβίσουν πρώτα εκείνη και μετά αυτόν.



Στο συγκλονιστικό βίντεο του απεγκλωβισμού της Φράουλας, φαίνεται τόσο απρόθυμη να αποχωριστεί τον άνθρωπό της και καθώς τελικά απεγκλωβίζεται φαίνεται ταραγμένη και κάπως λυπημένη. Χρειάστηκαν άλλες 5 ώρες ασταμάτητων προσπαθειών για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν και τον Κερέμ! Για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τους δύο φίλους οι διασώστες χρειάστηκαν να σπάσουν με βαριοπούλα τα τσιμέντα από τους τοίχους, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ευτυχές.

Οι πληροφορίες λένε ότι η υγεία του Κερέμ και της Τσιλέκ είναι ικανοποιητική, αν και ο Κερέμ χρειάστηκε νοσηλεία! Τα θαύματα συνεχίζονται».