Με φωτογραφίες της Μαρί Σαντάλ με τη Λετίθια της Ισπανίας αλά μπρατσέτα έχουν γεμίσει αυτές τις μέρες τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, τις οποίες συνοδεύουν με πανηγυρικούς τίτλους ότι «οι δυο τους τα βρήκαν ύστερα από πολύχρονη έχθρα».

Μάλιστα, ο ισπανικός Τύπος γράφει πως η Μαρί Σαντάλ ζήτησε συγγνώμη από τη Λετίθια για τα σχόλιά της στα σόσιαλ μίντια στο παρελθόν.

Στην πραγματικότητα, όμως, φαίνεται πως ανάμεσα στις δύο δυναμικές γυναίκες υπάρχει προσωρινή ανακωχή λόγω του πένθους για τον θάνατο του τέως βασιλιά, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν ο αγαπημένος αδερφός της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας.



Πότε ξεκίνησε η κόντρα

Οι κακές σχέσεις ανάμεσα στις δύο γυναίκες έχουν ξεκινήσει από πολύ παλιά, πολύ πριν γίνουν γνωστές, με το περίφημο επεισόδιο μεταξύ Λετίθια και Σοφίας.

Το 2018, στην πασχαλινή Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό Πάλμα ντε Μαγιόρκα, η Λετίθια και η μητέρα του συζύγου της Φελίπε, βασίλισσα Σοφία, λογομάχησαν μπροστά στις κάμερες. Αυτές οι εικόνες έκαναν τότε τον γύρο του κόσμου.

Η τότε βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, ήθελε να φωτογραφηθεί με τις εγγονές της, την πριγκίπισσα Λεονόρ και την πριγκίπισσα Σοφία. Μπήκε στη μέση όμως η Λετίθια και με άγαρμπο τρόπο προσπάθησε να απομακρύνει τις κόρες της από την πεθερά της.

Η παρέμβαση του Φελίπε μπορεί να έσωσε την κατάσταση από τα χειρότερα, όμως όλο το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες της τηλεόρασης και έγινε viral παγκοσμίως, οδηγώντας τη δημοτικότητα της Λετίθια στο ναδίρ.



To σχόλιο της Μαρί Σαντάλ

Τότε η Μαρί Σαντάλ έσπευσε να σχολιάσει στο Twitter: «Καμία γιαγιά δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση! Η Λετίθια αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο», με αποτέλεσμα η ανάρτησή της να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλα τα ξένα ταμπλόιντ. Επιπλέον, τα σχόλια της Μαρί Σαντάλ φέρεται να είχαν προκαλέσει παγωμάρα ανάμεσα στις σχέσεις της ισπανικής βασιλικής οικογένειας με αυτήν του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.



Τα βαθύτερα αίτια της έχθρας

Όμως η κόντρα της Μαρί Σαντάλ και της Λετίθια ξεκινάει πολύ πιο πριν και έχει βαθύτερα αίτια.

Λετίθια και Μαρί Σαντάλ είναι και οι δύο πολύ δυναμικές γυναίκες, που όμως προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα και έχουν τελείως διαφορετική οπτική των πραγμάτων.

Η 54χρονη Μαρί Σαντάλ Μίλερ είναι γέννημα-θρέμμα του διεθνούς τζετ σετ, προέρχεται από πάμπλουτη οικογένεια, καθώς ο πατέρας της Ρόμπερτ Μίλερ έχει χτίσει µια αυτοκρατορία duty free καταστηµάτων αξίας δισεκατοµµυρίων.

Αντίθετα η Λετίθια προέρχεται από μια μικροαστική οικογένεια της Ισπανίας. Τα ισπανικά μίντια την παρουσίασαν ως μεσοαστική, αλλά στην πραγματικότητα ο πατέρας της ήταν δημοσιογράφος, η μητέρα της νοσοκόμα και ο παππούς της ταξιτζής. Άνθρωποι του μεροκάματου δηλαδή.

Δεν μπορεί να το χωνέψει με τίποτα

Η βασίλισσα Λετίθια δεν μπορεί με τίποτα να χώνεψει πως η ίδια που μπήκε τόσο δυναμικά στην ισπανική βασιλική οικογένεια (ακόμα και την ημέρα των αρραβώνων της, μπροστά στις κάμερες, είπε στον Φελίπε «μην πετάγεσαι, δεν τελείωσα τη φράση μου ακόμα»), έφτασε να συμβιβαστεί με όλες τις απαιτήσεις του αυστηρότατου ισπανικού πρωτοκόλλου.

Από την πλευρά της η Μαρί Σαντάλ δεν μπόρεσε να καταλάβει την «αγνωμοσύνη» της Λετίθια, η οποία, κατά τη γνώμη της, δεν μπόρεσε ποτέ να εκτιμήσει τον κύκλο των ανθρώπων στον οποίο μπήκε με τον γάμο της.

letizia_chandal