Εκτός από χιόνι «βρέχει» και ιγκουάνα στη Φλόριντα όπου το δριμύ ψύχος που επικρατεί στις ΗΠΑ κάνει τα συγκεκριμένα ερπετά να παραλύουν από το κρύο και να πέφτουν από τα δέντρα. Πλέον οι κάτοικοι της ηλιόλουστης αμερικανικής πολιτείας για να σώσουν τα ιγκουάνα τα βάζουν μέσα στα σπίτια ή ακόμα και σε τζακούζι για να τα ζεστάνουν.

Πέφτουν από τα δέντρα στους -10 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατάσταση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς όταν ο υδράργυρος πέφτει κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, κάποια από αυτά μπαίνουν σε κατάσταση «χειμέριας νάρκης» και πέφτουν από τα δέντρα.

«Τα ιγκουάνα περνούν το χρόνο τους κατά κύριο λόγο στα δέντρα και ο ψυχρός καιρός μπορεί να τα κάνει να πέσουν από αυτά. Μπορεί τα ιγκουάνα να μοιάζουν νεκρά όταν βρίσκονται σ’ αυτήν την περίεργη κατάσταση, είναι όμως ζωντανά – και πιθανώς επικίνδυνα αν τα πειράξετε. Η συμβουλή για όσους τα δουν να βρίσκονται σε παράλυση; Αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Αργά ή γρήγορα θα ξυπνήσουν και θα συνεχίσουν να κάνουν τη ‘δουλειά’ τους», ανέφερε σε επιστολή της η Επιτροπή για την Άγρια Πανίδα της Florida.