Για ανθρωποκτονία κατηγουρούνται οι γονείς ενός 7χρονου αγοριού, του Τρόι Κόλερ, που βρέθηκε νεκρό μέσα σε πλυντήριο ρούχων στο σπίτι τους.

Ο σερίφης της κομητείας Χάρις, Εντ Γκονζάλες, ανακοίνωσε ότι μετά από «εκτεταμένη έρευνα», ο Τζερμέιν Τόμας, 42 ετών, και η Τίφανι Τόμας, 35 ετών, κρατούνται και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι Τζερμέιν και Τίφανι - οι οποίοι υιοθέτησαν τον Τρόι το 2019 - κρατούνται στη φυλακή της κομητείας Χάρις. Η εγγύηση της Τίφανι έχει οριστεί σε 150.000 δολάρια και του Τζερμέιν σε 2 εκατ. δολάρια
_____

Στη δίκη που ακολούθησε, κατατέθηκαν μεταξύ άλλων τα αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που δείχνουν ότι ο Τρόι «είχε νέους και παλαιότερους τραυματισμούς», ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι ο θάνατός του ήταν ανθρωποκτονία.


Οι θετοί γονείς φέρεται να ήταν έξαλλοι με τον γιο τους επειδή είχε φάει το φαγητό τους χωρίς άδεια, αναφέρει η ένορκη κατάθεση, που περιλαμβάνει μηνύματα από τα κινητά τηλέφωνα των Τόμας.


«Έχω σιχαθεί τόσο πολύ αυτό το αγόρι. Τον βαρέθηκα πραγματικά και δεν τον θέλω πια σε αυτό το σπίτι», φέρεται να έγραψε η Τίφανι στον Τζερμέιν στις 7 Ιουλίου, τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατο του Τρόι.

Ο 7χρονος ομολόγησε ότι έφαγε τις κρέμες βρώμης της 35χρονης μόνο αφού εκείνη «απείλησε να τον βάλει στη σόμπα και να την ανάψει», ανέφερε ένα άλλο από τα μηνύματα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Θα τον σκοτώσω», φέρεται να έγραψε ο Τζερμέιν όταν έμαθε ότι το παιδί είχε φάει τα ντόνατ του. «Θα τον κρεμάσω από το δέντρο έξω».

Δήλωσαν εξαφάνιση και τον είχαν στο πλυντήριο

Ένα πρωινό του Ιουλίου, περίπου στις 5:20 π.μ. τοπική ώρα, οι γονείς του Τρόι δήλωσαν την εξαφάνισή του.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, προχώρησαν σε μια σύντομη συζήτηση με τους γονείς για να συντάξουν την σχετική αναφορά. «Πράγματα που παρατήρησαν τους οδήγησαν να ψάξουν το σπίτι εξονυχιστικά. Βρήκαν ένα νεκρό 7χρονο παιδί στο πλυντήριο ρούχων στο γκαράζ», ανέφερε το γραφείο του σερίφη, προσθέτοντας ότι ο Τρόι βρέθηκε στις 7:20 π.μ.

Σε ερώτηση τι οδήγησε την αστυνομία να ψάξει το σπίτι, η απάντηση ήταν πως πρόκειται για «τυπική διαδικασία».

«Ήταν νωρίς το πρωί, δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι η πόρτα είχε ανοίξει ή ότι είχε ανοίξει κάποιο παράθυρο. Αφού έψαξαν τη γειτονιά, δεν μπόρεσαν να βρουν το παιδί. Έτσι, το επόμενο λογικό βήμα, πιστεύω, είναι να ψάξουν το σπίτι», σημείωσε ο σερίφης.

Οι αρχές περίμεναν από το γραφείο του ιατροδικαστή να προσδιορίσει την αιτία θανάτου του Τρόι, καθώς ήταν ντυμένος όταν βρέθηκε μέσα στο πλυντήριο ρούχων ενώ κομβικής σημασίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν οι αντιφατικές καταθέσεις των δυο γονιών.

Να σημειωθεί πως εκτός από τον Τρόι και τους γονείς του, κανείς άλλος δεν ζούσε στο σπίτι.