Δεν είναι πολλά αυτά που κρύβει, αναφορικά με τις απόψεις του ή που μπορεί να κρύψει ο πληθωρικός Ντόναλντ Τραμπ, όμως έχουν πάντα ενδιαφέρον τα όσα θα μπορούσε να έλεγε σε ιδιωτικές του στιγμές με τους συνεργάτες ή τους δημοσιογράφους για άλλους ηγέτες.

Ωστόσο τα ηχητικά ντοκουμέντα που έβγαλε στη φόρα ο δημοσιογράφος της «Washington Post», Μπομπ Γούντγουορντ, με τους διαλόγους που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι, - εκτός από… αναμενόμενα για κάποια ζητήματα - και ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.

 Σε ηχητικό βιβλίο που εξέδωσε ο δημοσιογράφος, συμπεριέλαβε 20 συνεντεύξεις του με τον Τραμπ, το διάστημα Μάρτιος 2016-2020.

 To CNN ανήρτησε ηχητικά αποσπάσματα, με τον Τραμπ να ακούγεται να λέει τις απόψεις του για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του. Μάλιστα, μοιράστηκε με τον δημοσιογράφο ορισμένες επιστολές που είχε στείλει στον Βορειοκορεάτη ηγέτη, επιστολές που πυροδότησαν την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για απόρρητα έγγραφα που ο Τραμπ πήρε στο Μαρ-α-Λάγκο.

 «Και μην πεις ότι σου τα έδωσα, εντάξει;» ακούγεται να λέει ο Τραμπ στον Γούντγουορντ, σε κουβέντα που έγινε στο Οβάλ Γραφείο τον Δεκέμβριο του 2019.

 Ο Τραμπ ακούγεται να περιγράφει και τη στιγμή που μαζί με τον Κιμ φωτογραφήθηκαν στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «πολύ κουλ».

 Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος μιλά, μεταξύ άλλων, για τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, αλλά και άλλους πολιτικούς ηγέτες.

 «Προσπαθούσε να μου πουλήσει προεδριλίκι. Τον άκουγες να γελά, να προσπαθεί να με κερδίσει. Full time πωλητής», αναφέρει ο δημοσιογράφος για τους διαλόγους με τον μεγιστάνα.

 Ο Γούντγουορντ έχει αποκαλύψει ότι ο Τραμπ την περίοδο που νόσησε με covid παραδέχθηκε ότι πρόκειται για «θανατηφόρο πράμα», παρά το γεγονός ότι δημόσια το αμφισβητούσε.

 Ακόμη, σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο, ακούγεται να λέει ότι από ξένους ηγέτες θαυμάζει τον Κιμ, τον Πούτιν και τον Ερντογάν, αλλά πιστεύει ότι αυτός είναι «ο εξυπνότερος στο δωμάτιο».

 Ελεγε μάλιστα στον δημοσιογράφο πως κάθε λέξη στην ομιλία του περί «Νόμου και τάξης» κατά την περίοδο της εξέγερσης των Αφροαμερικανών, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ήταν «δική μου ιδέα».