Την πρώτη τους επίσημη επίσκεψη στην Ουαλία, μετά την κήρυξη των νέων τους τίτλων, έκαναν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον.

Το πρώτο επίσημο ταξίδι του πριγκιπικού ζεύγους πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη της περιόδου πένθους που τήρησε η βασιλική οικογένεια - μέχρι το βράδυ της Δευτέρας - για την Ελισάβετ Β’, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου και κηδεύτηκε με τιμές αρχηγού κράτους στις 19 Σεπτεμβρίου.

Τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας κατείχαν ο Κάρολος μέχρι την αναρρίχησή του στον θρόνο και η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα μέχρι τον θάνατό της σε τροχαίο πριν από 25 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καμίλα δεν «άγγιξε» αυτόν τον ρόλο όταν παντρεύτηκε τον Κάρολο, καθώς γνώριζε τη δυσαρέσκεια του κοινού προς το πρόσωπό της και δεν θέλησε να προκαλέσει.

Το πρωτόκολλο πένθους

Το πρωτόκολλο του πένθους στην βασιλική οικογένεια είναι γνωστό και προβλέπει μαύρα ρούχα, αξεσουάρ και καλσόν για τις royals.

Υπενθυμίζεται ότι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ είδαμε ακόμα και τα μικρά κορίτσια ντυμένα στα μαύρα.

Τι συμβαίνει όμως μετά την λήξη της περιόδου πένθους

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι royals έμπαιναν σε μια περίοδο «μισού πένθους» μετά την ολοκλήρωση της επίσημης περιόδου δημόσιου πένθους για ένα μέλος της οικογένειας.

Το χρώμα του υφάσματος των ρούχων άνοιγε σταδιακά καθώς το πένθος συνεχιζόταν, με αποχρώσεις του γκρι, του μοβ και του λευκού.

Αυτό σήμαινε ότι θα σταματούσαν να φορούν μαύρα, ωστόσο θα περνούσαν σε μια περίοδο όπου τα ρούχα τους θα ήταν σε ουδέτερες αποχρώσεις.

keit

Το κόκκινο παλτό

Αυτό δεν ισχύει πια και το απέδειξε η Κέιτ Μίντλετον, η οποία εμφανίστηκε με τολμηρό κόκκινο παλτό 20 μέρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η εμφάνιση της πριγκίπισσας της Ουαλίας έδειξε ότι πλέον οι παραδόσεις και τα αυστηρά πρωτόκολλα ανήκουν στο παρελθόν.

Σε αυτή την εμφάνιση η Κέιτ εμφανίστηκε με μαύρο παντελόνι και πουλόβερ ενώ από πάνω φόρεσε ένα έντονο κόκκινο παλτό, το οποίο μάλιστα ήταν μια διπλωματική κίνηση αφού ήταν φόρος τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η Νταϊάνα, που ήταν η προηγούμενη πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε φορέσει κόκκινα στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή με τον τίτλο της και το ίδιο έκανε και η Κέιτ.

Μάλιστα, η Κέιτ έκανε μια διπλή αναφορά στην πριγκίπισσα Νταϊάνα με τη συγκεκριμένη εμφάνιση αφού το παλτό που φόρεσε είναι το "Spencer” του L.K. Bennett αξίας 1.080 ευρώ και έχει το επίθετο της πεθεράς της.