Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
tafoi_izioum
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκάρει το βίντεο από τους μαζικούς τάφους στο Ιζιούμ

Εκτιμάται ότι θάφτηκαν 440 σοροί, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 25 στρατιώτες

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ομαδικού τάφου Ουκρανών στρατιωτών και εκατοντάδων ακόμα αγνώστου ταυτότητας πολιτών στην πόλη Ιζιούμ, την οποία πρόσφατα ανακατέλαβαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας για θέματα αγνοούμενων, Όλεγκ Κοτένκο, Ρώσοι έθαψαν Ουκρανούς στρατιώτες σε μαζικό τάφο στο δάσος της πόλης.

Ο ίδιος υποστήριξε, επικαλούμενος βίντεο από Ρώσους, ότι στον ομαδικό τάφο που αποκαλύφθηκε και στον οποίο εκτιμάται ότι θάφτηκαν 440 σοροί, βρίσκονται περισσότεροι από 25 στρατιώτες.

Στο συγκλονιστικό βίντεο από το Associated Press έχει καταγραφεί η φρίκη με τον ομαδικό τάφο με τους σταυρούς αντί για ονόματα απλά να αναφέρουν αριθμούς.

«Αυτοί οι σταυροί είναι άνθρωποι που σκοτώθηκαν. Στη συνέχεια τους έθαψαν εδώ», σημείωσε ο Κοτένκο, με κατοίκους του Ιζιούμ να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

Μετά την ανακάλυψη του ομαδικού τάφου, το επόμενο βήμα θα είναι η εκταφή των σορών και η εξέταση του DNA τους, προκειμένου να υπάρξει ταυτοποίηση των θυμάτων.