Ο Γκάβιν από την Οκλαχόμα λατρεύει το ψάρεμα και τα αθλήματα και μπορεί να είναι μόλις δέκα ετών, αλλά για τη μαμά του είναι ο προσωπικός της «σούπερ - ήρωας».

Η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού τους κατέγραψε τη στιγμή που ο Γκάβιν ανέλαβε δράση για να σώσει τη μητέρα του, η οποία έπαθε επιληπτική κρίση στην πισίνα της αυλής τους.

«Ήταν ένα υπέροχο πρωινό και αποφασίσαμε να μπούμε στην πισίνα», ανέφερε η μητέρα.

Η Λόρι έκανε το μπάνιο της στην πισίνα, όμως πάσχει από επιληψία. Ενώ κολυμπούσε, την έπιασε κρίση.

Λίγα μέτρα μακριά στη βεράντα του σπιτιού ήταν ο Γκάβι,  που έτρεξε με το που αντιλήφθηκε, ότι η μητέρα του είχε πάθει κρίση.

«Είχε μόλις βγει από την πισίνα και εμένα με έπιασε κρίση. Δεν έχω τρομάξει περισσότερο στη ζωή μου», σημείωσε η γυναίκα.

Οι δραματικές στιγμές

Η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού κατέγραψε την αγωνιώδη προσπάθεια του μικρού Γκάβιν.

Τρέχοντας έφτασε στην πισίνα. Ανέβηκε γρήγορα την σκάλα και βούτηξε μέσα στην πισίνα. Έφτασε όσο πιο γρήγορα μπορούσε στην μητέρα του και έβγαλε το κεφάλι της από το νερό.

Την αγκάλιασε και κολύμπησε, κρατώντας το κεφάλι της έξω από το νερό. Με δυσκολία κατάφερε να φτάσει στην σκάλα, για να κρατηθεί και ενώ η μητέρα του σπάραζε  μέσα στην πισίνα.

Στη συνέχεια, την κράτησε σφιχτά μέχρι που ο παππούς του Γκάβιν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και έτρεξε να σώσει και τους δύο.

Η Λόρι άρπαξε τον πατέρα της και τον κρατούσε σφιχτά. Ο μικρός Γκάβιν πλησίασε .

Το βίντεο κυκλοφόρησε, το αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον απένειμε στον Γκάβιν βραβείο για τη γενναιότητά του.