Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα διορίσει τον νέο πρωθυπουργό στο κάστρο του Μπαλμόραλ, αντί για τα ανάκτορα του ΜπάκιγχαμΟ λόγος είναι πως η Βασίλισσα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία της, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι στις 6 Σεπτεμβρίου θα υποβάλει επισήμως την παραίτησή του στην Βασίλισσα Ελισάβετ και στη συνέχεια η μονάρχης θα καλέσει τον νικητή του ζευγαριού Τρας – Σουνάκ προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει η «The Sun», ήδη υπάρχουν σχέδια αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνει η τελετή της ανάληψης των καθηκόντων του νέου πρωθυπουργού στο κάστρο του Μπαλμόραλ. Ωστόσο, οι επίσημες αποφάσεις πρόκειται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η Βασίλισσα δέχεται συμβουλές προκειμένου να μην ταξιδέψει. Προφανώς κανείς δεν λέει στη Βασίλισσα τι να κάνει και στην τελική είναι δική της απόφαση. Όπως είδαμε της αρέσουν οι εκπλήξεις. Και αυτό διότι εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου», εξηγεί μια πηγή που μίλησε στη «The Sun».

Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος πρωθυπουργός που διορίστηκε από την Βασίλισσα μακριά από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ο οποίος, το 1952 διορίστηκε απο τη βασίλισσα στο αεροδρόμιο Χίθροου όταν επέστρεψε από την Αφρική μετά το θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’.