Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
pierrakakis
Διεθνή

Ο Πιερρακάκης εμπνέει την Ιταλία - Τι δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης της γειτονικής χώρας

Ο Βιττόριο Κολάο αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Ελλάδα και στην πρόσφατη συνάντησή του στην Ρώμη, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη

O υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης της Ιταλίας και γνωστός μάνατζερ Βιττόριο Κολάο, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Ελλάδα και στην πρόσφατη συνάντησή του, στην Ρώμη, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Πιο αναλυτικά, ο Βιττόριο Κολάο τόνισε:

«Για το πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης που εφαρμόζουμε στην Ιταλία, εμπνευστήκαμε σημαντικά από την Ελλάδα. Όταν λέω ότι και άλλες κυβερνήσεις έχουν κάνει τις δικές μας επιλογές, και ακόμη δυναμικότερα, εννοώ κυρίως την ελληνική. Ο Έλληνας συνάδελφός μου, Κυριάκος Πιερρακάκης, έχει ακόμη ευρύτερες δικαιοδοσίες από τις δικές μου. Θέλουμε να αποκτήσουμε γνώσεις, χάρη και στις εμπειρίες άλλων χωρών, και η Ελλάδα ξεκίνησε την ψηφιακή αυτή μετάβαση πριν από εμάς. Η συνεργασία μας είναι ιδιαίτερα θετική και εμπνευστήκαμε από το ελληνικό μοντέλο. Ήταν η πρώτη επαφή που είχα, ως υπουργός, και θα μπορούσε να πει, κανείς, ότι και σε αυτό το θέμα -ιστορικά- η Ρώμη ακολουθεί την Αθήνα».