Nικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα είναι ο Εμανουέλ Μακρόν, εξασφαλίζοντας το 53% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinioway-Kéa Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φτάσει το 69%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, που θα αναμετρηθούν στις 24 Απριλίου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, έχουν ξεκινούν ήδη εκστρατεία για να πείσουν τους απρόβλεπτους Γάλλους
ψηφοφόρους.


Η τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων

Σημείο-κλειδί των επόμενων δύο εβδομάδων και της νέας προεκλογικής εκστρατείας θα είναι η 20ή Απριλίου και η παραδοσιακή τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, το debate ήταν καταστροφικό για την Μαρίν Λεπέν, η οποία εμφανίσθηκε νευρική και τελείως απροετοίμαστη για τα θέματα της συζήτησης, γεγονός που συνέβαλε στην νίκη του Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτήν την φορά, η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς έδειξε κατά την προεκλογική εκστρατεία περισσότερο προετοιμασμένη, επικεντρώνοντας στην αγοραστική δύναμη των Γάλλων, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν, απορροφημένος από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν έλαβε παρά ελάχιστα μέρος στην εκστρατεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκλογή της Λεπέν θα συνοδευόταν από διπλή πρωτιά - πρώτη εκλογή ακροδεξιού προέδρου και πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Γαλλίας.