Οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την αντίδραση του Γουίλ Σμιθ και του Κρις Ροκ στα Όσκαρ, υποστηρίζοντας ότι το χαστούκι ήταν στημένο.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, ο Γουίλ Σμιθ έριξε ένα δυνατό χαστούκι στον παρουσιαστή των Όσκαρ, αφού ο κωμικός έκανε ένα «χοντρό» αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του, όπου όπως έχει αναφερθεί η Jada Pinkett -Smith πάσχει από αλωπεκίαση, και αυτό έκανε την τελετή απονομής των Όσκαρ στο Λος Άντζελες να κανει τον γύρο του διαδικτύου γι αυτό το συμβαν.

Παρά την επίσημη ανακοίνωση της Ακαδημίας, τη δημόσια συγγνώμη της Σμιθ, την καταδίκη από τους παρευρισκόμενους στα Όσκαρ και τα βίντεο που δείχνουν το χαστούκι και μετά την αντίδραση του Γουίλ Σμιθ, αρκετοί χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα θεωρούν πως το περιστατικό ήταν σκηνοθετημένο, σε μια προσπάθεια να «αναζωογονηθούν» τα θλιβερά ποσοστά τηλεθέασης των Όσκαρ, και ίσως να έχουν δίκιο

will smith chris rock oscar 2022


Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, ένας χρήστης του Twitter μοιράστηκε μια μεγεθυμένη εικόνα του προσώπου του Chris Rock όταν ο Will Smith τον χτύπησε, δείχνοντας ότι ο κωμικός φορούσε ένα μαξιλαράκι πάνω από το μάγουλό του.

will smith chris rock oscar 2022

Επαγγελματικές εικόνες από το χαστούκι έδειχναν ξεκάθαρα ότι ο παρουσιαστής δεν φορούσε κανένα τέτοιο εξάρτημα, όπως στις δύο παρακάτω εικόνες, από τους φωτογράφους Neilson Bernard και Robyn Beck.

Ο ιστότοπος «Gizmodo» εξήγησε επίσης ότι το «μαξιλαράκι στο μάγουλο» που υποτίθεται ότι φαίνεται στο πρόσωπο του Ροκ, ήταν πιθανότατα ένα fake δημιούργημα κάποιου χρήστη.

1-will smith chris rock oscar 2022-3

Μια άλλη θεωρία που έχει επίσης διαψευσθεί είναι αυτή με το «ψεύτικο χέρι» του Γουίλ Σμιθ.

Ορισμένοι χρήστες μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι ο Γουίλ Σμιθ χρησιμοποίησε το αριστερό του χέρι προκειμένου να χτυπήσει το στήθος του για να δημιουργήσει τον ήχο του χαστουκιού, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι χρησιμοποίησε τάχα το αριστερό του χέρι για να χτυπήσει τον Ροκ.

1-will smith chris rock oscar 2022

Σε κάθε περίπτωση και αυτή η θεωρία καταρρίπτεται καθώς στην κάμερα φαίνονται ξεκάθαρα και τα δύο χέρια του Γουίλ Σμιθ.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: