Απογοητευμένη και θυμωμένη θέλουν οι φήμες την Μπιγιονσέ μετά τη φωτογράφιση με το κίτρινο διαμάντι του οίκου Tiffany’s, αξίας τουλάχιστον 23 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο λόγος; Πρόκειται για ένα «διαμάντι αίματος», δηλαδή ένα από εκείνα των οποίων την εξόρυξη «πλήρωσαν με το αίμα τους» οι Αφρικανοί εργάτες που τα έφεραν στο φως.

Η Μπιγιονσέ έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα και μόλις η τέταρτη γυναίκα που φόρεσε το 128 καρατίων Tiffany Diamond. Ωστόσο, πηγή κοντά στην καλλιτέχνιδα είπε ότι αναστατώθηκε που δεν της ανέφερε κανείς τη «ματωμένη ιστορία» του. Το διαμάντι ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Kimberly της ολλανδικής εταιρίας DeBeers στην αποικιακή Νότια Αφρική, το 1877, από κακοπληρωμένους μαύρους εργάτες σε συνθήκες φρικτής δουλείας, με περιορισμένη τροφή, σχεδόν καθόλου νερό και ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής στα παραπήγματα όπου έμεναν, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 1.144 εργατών μόνο μεταξύ 1897 και 1899.

Η κοσμική Μαίρη Γουαϊτχάους το φόρεσε πρώτη στο Tiffany Ball του 1957, ακολούθησε η Βρετανίδα ηθοποιός Όντρεϊ Χέμπορν για να προωθήσει την ταινία της «Breakfast at Tiffany’s» το 1961, η τραγουδίστρια Lady Gaga στα Όσκαρ το 2019 και η 39χρονη Μπιγιονσέ στη φωτογράφιση που εγκαινίαζε τη συνεργασία της ίδιας και του 51χρονου συζύγου της Τζέι-Ζι με τον οίκο κοσμημάτων ως πρέσβεις της πολυετούς καμπάνιας του «Tiffany About Love», με μια αστρονομική αμοιβή τουλάχιστον 8 ψηφίων.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time