Δεύτερο κύμα ενισχύσεων, σε δύο φάσεις, αποκλειστικώς με χερσαίες δυνάμεις αυτή τη φορά, στέλνει η Γαλλία από αύριο, σε συνέχεια του τηλεφωνήματος του Γάλλου Προέδρου, Emmanuel Macron, στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 7 Αυγούστου 2021.

Και η αποστολή αυτή αναπτύσσεται στην πληττόμενη Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και η δεύτερη αποστολή Γάλλων πυροσβεστών, που ως προελέχθη θα φτάσει αύριο, αποτελείται από 101 πυροσβέστες και 38 οχήματα. Θα ακολουθήσει μια επιπλέον δεύτερη ομάδα (Τρίτη συνολικώς από την αρχή της κρίσεως) άλλων 60 πυροσβεστών-διασωστών και 23 οχημάτων. Οι προαναφερθείσες ενισχύσεις έρχονται να προστεθούν στους 80 πυροσβέστες και στα 3 δασοπυροσβεστικά Canadair, που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και επιχειρούν στα διάφορα μέτωπα των πυρκαγιών.

Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση της Γαλλικής Πρεσβείας των Αθηνών, «Συνολικά, 250 μέλη της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χερσαία αποστολή της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας στο εξωτερικό».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης και το μήνυμα στο twitter του Γάλλου Προέδρου, όπου υπογραμμίζει «…το καθήκον αλληλεγγύης μεταξύ των Ευρωπαίων» και επιβεβαίωσε ότι «η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, που πλήττεται σκληρά από τις σφοδρές πυρκαγιές».