Η Υεμένη έδειξε στον κόσμο πώς τιμωρεί τους δολοφόνους παιδιών: σε δημόσια θέα στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ της Σαναά, γονατισμένοι αρχικά σε μια πρώτη ένδειξη διαπόμπευσης και ταπείνωσης και μετά ξαπλωμένοι με το πρόσωπο στο χώμα αλλά πάνω σε ένα χαλί, δέχονται τη σφαίρα από το αυτόματο όπλο AK-47 (καλάσνικοφ) του εκτελεστή τους. Ανατριχιαστικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου το τελευταίο 24ωρο δείχνουν την αποφασιστική τιμωρία που περιμένει όσους διανοηθούν στο μέλλον να δολοφονήσουν παιδιά.

Ο 40χρονος Αλί αλ-Ναάμι καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί έπνιξε τις τρεις κόρες του, την 7χρονη Ραχάφ, τη 12χρονη Ραγάντ και τη 14χρονη Μαλάκ, σε μια δεξαμενή νερού τον Ιούνιο του 2019. Ο Αλ-Ναάμι ομολόγησε το στραγγαλισμό των θυγατέρων του αφού τις έριξε στη δεξαμενή νερού, αφότου η μητέρα των κοριτσιών έφυγε από το σπίτι λόγω διαφορών που είχε μαζί του. Δύο ακόμη κρατούμενοι, ο 38χρονος Αμπντουλάχ Αλ Μακάλι και ο 33χρονος Μοάμεθ Άρμαν, εκτελέστηκαν επίσης για το βιασμό και τη δολοφονία ενός 8χρονου αγοριού.

Υεμενηε_εκτελεση

Την Τετάρτη, ντυμένοι με μπλε φόρμες, οδηγήθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ στη Σαναά και εκτελέστηκαν, στην πρώτη δημόσια εκτέλεση στην πόλη από τον Αύγουστο του 2018, όταν οι υποστηρικτές του Ιράν πυροβόλησαν τρεις άνδρες και κρέμασαν τα σώματά τους από γερανό για το βιασμό και τη θανάτωση ενός παιδιού. Μετά την εκτέλεση, δύο γιατροί έσπευσαν να διαπιστώσουν την έλλειψη σφυγμού στα σώματα των εκτελεσθέντων, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τα χαλιά όπου είχαν βάλει οι αντάρτες Χούτι που ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης τον καθένα να γονατίσει.

Υπενθυμίζεται πως η Υεμένη εμπλέκεται σε εμφύλιο πόλεμο από το 2014, όταν οι Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν και φημίζονται για τη σκληρότητά τους, σάρωσαν μεγάλο μέρος του Βορρά και κατέλαβαν την πρωτεύουσα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time