Παίρνοντας θέση μπροστά από το μικρόφωνο, η Όπρα Γουίνφρεϊ μίλησε για τους βιασμούς που υφίστατο από έναν ξάδελφό της όταν ήταν παιδί. Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για τη σειρά ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία «The Me You Can’t See», η εμβληματική τηλεπαρουσιάστρια αποκάλυψε ότι υφίστατο το μαρτύριο σεξουαλικής κακοποίησης στα χέρια ενός ξαδέλφου της, που έλαβε τέλος χρόνια αργότερα.

«Στην ηλικία των 9, 10, 11 και 12 ετών έπεσα θύμα βιασμού από τον 19χρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα τι είναι ο βιασμός. Σίγουρα δεν γνώριζα τη λέξη. Δεν είχα ιδέα τι είναι το σεξ, δεν είχα ιδέα πώς γίνονται τα μωρά, δεν είχα ιδέα τι μου συνέβαινε. Και το κράτησα μυστικό» ανέφερε η Όπρα Γουίνφρεϊ χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Ήταν απλώς κάτι που αποδέχτηκα»

«Ήταν απλώς κάτι που αποδέχτηκα» είπε, τονίζοντας ότι αυτή η εμπειρία τη δίδαξε πως «ένα κορίτσι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άνδρες. Το να μπορεί κανείς να πει την ιστορία του, να ομολογήσει όλα όσα του έχουν συμβεί δυνατά, ότι “αυτό συνέβη σε μένα”, είναι ζωτικής σημασίας» κατέληξε. Ωστόσο δεν ήταν η μόνη κακοποίηση που υπέστη η Γουίνφρεϊ, αφού όταν μετακόμισε σε νεαρή ηλικία στο σπίτι της μητέρας και του συντρόφου της, «ενός άντρα ανοιχτότερου χρώματος», όπως είπε, ο άντρας αυτός την κακοποιούσε λόγω του χρώματος του δέρματός της. «Την πρώτη νύχτα, δεν με άφηνε να μπω στο σπίτι» λέει η Γουίνφρεϊ.

«Υπήρχε μια μικρή βεράντα εκτεθειμένη στο δρόμο και έπρεπε να κοιμηθώ εκεί έξω σε έναν καναπέ. Όταν η μητέρα μου δεν διαμαρτυρήθηκε στην απόφαση αυτή, ήξερα ότι ήμουν μόνη» θυμάται η Γουίνφρεϊ και αναγνωρίζει πως ήταν «οι δάσκαλοί μου που με έσωσαν. Για χρόνια στη ζωή μου αυτό είναι το μόνο μέρος που πραγματικά ένιωθα να με αγαπούν. Και ήταν ο λόγος που ήθελα να γίνω δασκάλα, για να δώσω σε άλλα παιδιά ό,τι μου είχαν δώσει οι δάσκαλοί μου» παραδέχθηκε.