Το ραντεβού της Σοφίας Μπεκατώρου με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών είχε οριστεί για τις 9 το πρωί της Τετάρτης. Το προηγούμενο βράδυ, λίγες μόλις ώρες πριν η χρυσή ολυμπιονίκης καταθέσει τα όσα είχε βιώσει από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, δέχτηκε ένα αναπάντεχο μήνυμα από νεαρή ιστιοπλόο, η οποία της αποκάλυψε ότι κι εκείνη είχε βιώσει σεξουαλική κακοποίηση, όταν όμως ήταν μόλις 11 ετών.

Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας στην «ON time» και τη Σάσα Σταμάτη, ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι και ο ίδιος δεν γνώριζε για όσα είχαν συμβεί στην 21 ετών σήμερα αθλήτρια. Μάλιστα, στη νέα αυτή περίπτωση, για την οποία μίλησε στις εισαγγελικές αρχές η Σοφία Μπεκατώρου, το αδίκημα φέρεται να μην έχει παραγραφεί και γι’ αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει.

Η ίδια έσπασε τη σιωπή της και κρατώντας την ανωνυμία της μίλησε χθες στο OPEN για την κακοποίηση που δέχτηκε από τον προπονητή της. «Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», είπε η αθλήτρια. Και τα όσα περιέγραψε ήταν σοκαριστικά.

«Ήταν βιασμός με όλο το νόημα»

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου, πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής. Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε, αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν».

*Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της On Time