Η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν επισήμανε στους Πράσινους (Die Gruenen) να μην συμμετάσχουν μετεκλογικά σε κυβερνητικό συνασπισμό με το Χριστιανοδημοκρατικό και το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα (CDU/CSU) διότι δεν έχουν κοινούς περιβαλλοντολογικούς στόχους ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν.

«Προτού οι Πράσινοι ενταχθούν μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με το Χριστιανοδημοκρατικό και το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα (CDU/CSU), θα πρέπει να σκεφτούν πώς θέλουν να υλοποιήσουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους με τους συντηρητικούς. Δεν βλέπω κοινά σημεία σε μια τέτοια περίπτωση», είπε σε σημερινή της συνέντευξη στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας» (RND) η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Σάσκια Έσκεν.

«Και οι ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν (επίσης) ότι σε περίπτωση μετεκλογικού κυβερνητικού συνασπισμού των Πρασίνων με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές η κοινωνική ανισορροπία στη χώρα θα επιδεινωθεί», πρόσθεσε.

«O τρόπος με τον οποίο σκηνοθετήθηκε η υποψηφιότητα της Αναλένα Μπέρμποκ για την καγκελαρία είναι αξιοπαρατήρητος. Ο τρόπος αυτός θυμίζει εκείνον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Αυστριακού καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς. Το πρότυπο εδώ υποδηλώνει ότι έγινε προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση της ανανέωσης, έστω κι αν δεν συμβαίνει αυτό, δεδομένου ότι όλοι οι προαναφερθέντες είχαν εργαστεί για την πολιτική τους σταδιοδρομία για μεγάλο χρονικό διάστημα προηγουμένως», τόνισε στο RND η συμπρόεδρος του SPD Σάσκια Έσκεν.