Σάλος έχει ξεσπάσει στη Νότιο Αφρική με την αποκάλυψη ότι μια γνωστή στη χώρα αθλήτρια υδατοσφαίρισης και μοντέλο, είχε σεξουαλικές σχέσεις με πέντε σπουδαστές σε ιδιαίτερα ακριβό ιδιωτικό σχολείο αρρένων, στο οποίο εργαζόταν ως καθηγήτρια. Ήταν επίσης και προπονήτρια της ομάδας πόλο.

Η 30χρονη σήμερα Φιόνα Βιότι τελικά υπέβαλε παραίτηση.

Τα περιστατικά, όπως γράφουν τα ΜΜΕ της χώρας, έλαβαν χώρα την περίοδο 2013-2019. Μάλιστα, η ίδια έστελνε στους σπουδαστές «ροζ» φωτογραφίες και βίντεο, πολλά από τα οποία βρήκαν το δρόμο για τα social media και το PornHub...

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία 18χρονου που είχε έρθει σε επαφή με την Φιόνα Βιότι, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο εξοργίστηκε όταν της είπε ότι η σχέση τους πρέπει να τελειώσει.

Στο σχολείο, όπου ξέσπασε σάλος, δεν αποκλείουν να υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για σεξουαλικές σχέσεις της καθηγήτριας.

Αρκετά Μέσα Ενημέρωσης επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με την 30χρονη, ωστόσο, ο δικηγόρος της δήλωσε ότι δεν είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, ιδιαίτερα από τη στιγμή που διέρρευσαν στα κοινωνικά δίκτυα τα βίντεο.

Πάντως, όλοι οι σπουδαστές ήταν άνω των 16 ετών, ηλικία όπου απαιτείται συναίνεση για σεξουαλικές επαφές. Κατά συνέπεια, δεν αναμένεται να ασκηθεί δίωξη.

Ωστόσο, η ίδια παραίτηθηκε από το σχολείο, δεδομένου ότι παραβίασε τον κώδικα επαγγελματικής και ηθικής συμπεριφοράς. 

Σημειώνεται ότι η Βιότι παντρεύτηκε το 2018, αλλά χώρισε.