Αντιμέτωποι με την χειρότερη πλημμυρίδα των τελευταίων 50 ετών βρίσκονται κάτοικοι, Αρχές και επισκέπτες της Βενετίας, καθώς το ύψος των υδάτων έφτασε το 1,87 μέτρα. Το προηγούμενο «ρεκόρ» ήταν το 1,94μ το 1966.

Ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Μπρουνιάρο δήλωσε ότι θα κηρύξει την Βενετία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Λίγο νωρότερα είχε ανακοινωθεί ότι ένας 78χρονος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία.

Οι Αρχές επιστράτευσαν επιπλέον σκάφη προκειμένου να λειτουργήσουν ως ασθενοφόρα. Στα πλέον τουριστικά σημεία της πόλης στήθηκαν οι γνωστές ξύλινες ράμπες, ωστόσο, οι περισσότεροι, εφοδιασμένοι με αδιάβροχα και γαλότσες, περπατούσαν μέσα στο νερό.


Ακόμα και τα θαλάσσια ταξί δυσκολεύονταν να μεταφέρουν τους τουρίστες στα ξενοδοχεία, καθώς ακόμα και οι ειδικά διαμορφωμένες είσοδοι ήταν απροσπέλαστες. Αρκετοί σκαρφάλωναν από τα παράθυρα.

Στο πολυτελές Gritti Palace όπου έχουν κατά καιρούς μείνει «γαλαζοαίματοι», ηθοποιοί όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, το πολυτελές μπαρ έχει καλυφθεί από νερό.


Λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, η Βενετία πλήττεται συχνά από πλημμύρες, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει τα τελευταία χρόνια.

Οι Αρχές προσπαθούν εδώ και χρόνια να εγκαταστήσουν ένα φιλόδοξο σύστημα προστασίας με 78 πλωτά φράγματα, αλλά το σχέδιο έχει πέσει θύμα υπέρβασης των προϋπολογισμών, αλλά και σκανδάλων.